/

Alles over private lease

Tegenwoordig zijn er ruim 8,9 miljoen personenauto’s in Nederland. Een aantal dat nog steeds ieder jaar stijgt. De kans is groot dat jij of iemand met wie jij een huishouden deelt ook een auto voor de deur heeft staan. Of dat je je op zijn minst oriënteert op een auto. Wil je een auto, dan kan je deze op verschillende manieren verkrijgen. De meeste mensen kopen of leasen een auto. Op deze pagina ligt de focus op een specifiek soort leasing: private lease.

Ontdek de voordelen van private lease

Het is niet vreemd dat steeds meer mensen in privé een auto leasen. Hier zijn namelijk verschillende voordelen aan verbonden. Voordat we deze voordelen bespreken, gaan we eerst nader in op wat het privé leasen van een auto nu precies is.

Wat is private lease en hoe werkt het?

Auto’s kunnen op verschillende manieren geleased worden. Heb je een auto via je werkgever, dan is dit zakelijke lease. Sluit je zelf een leasecontract af met een autodealer, dan is dit lease in privé. Kenmerkend voor leasing is dat je geen eigenaar van de auto wordt. Leasen is vergelijkbaar met huren. Je kiest een auto uit, sluit een contract af voor een bepaalde periode en gedurende deze periode mag jij de auto gebruiken. Onderhouds- en verzekeringskosten zijn voor de autodealer. In ruil hiervoor betaal jij maandelijks een vast bedrag aan de autodealer.

De voordelen van private lease

Ga je een auto leasen in plaats van kopen, dan profiteer je van een aantal aanzienlijke voordelen:

  • Nieuwste van het nieuwste Nagenoeg altijd lease je een nieuwe auto. Zo profiteer je van de nieuwste snufjes en hoeft je auto niet vaak naar de garage.
  • Inzicht Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Hierdoor heb je goed inzicht in wat jouw auto jou kost.
  • Geen spaargeld nodig Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Je hoeft dus, in tegenstelling tot koop, bij aanvang van het contract niet in een keer het gehele aankoopbedrag op tafel te leggen. Spaargeld heb je dan ook niet meer nodig voor een nieuwe auto.

Het verschil tussen private lease en kopen

De belangrijkste verschillen tussen kopen en leasen zijn:

  • 1: bij leasen wordt je geen eigenaar van de auto
  • 2: bij leasen betaal je een vast bedrag per maand
  • 3: bij leasen krijg je niet te maken met onverwachte (onderhouds)kosten
     

Deze verschillen zorgen ervoor dat voor steeds meer mensen een auto leasen aantrekkelijker is dan een auto zelf kopen.

Tips voor het vinden van de beste private lease

Ben je op zoek naar de beste deal, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor private lease bij Superlease. In zijn algemeenheid geldt dat vergelijken loont. Verschillende aanbieders van leasecontracten vragen namelijk verschillende prijzen tegen verschillende voorwaarden.

Tot slot

Steeds meer mensen kiezen voor het leasen van een auto in privé. Dit is zeker niet vreemd, de voordelen hiervan zijn groot. Of dit ook voor jou geldt, hangt af van jouw persoonlijke situatie.