Australië met het gezin: tips voor de perfecte vakantie

Australië is de perfecte locatie voor jouw volgende familievakantie! Maar helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen met kinderen doe je niet zomaar. Een rondreis door Australië vraagt om een zorgvuldige planning vooraf. Maar dan bevind je je wel in een van de mooiste natuurlijke plekken ter wereld, met enorm veel te doen! Ja, vliegtickets naar Australië boeken en je reis voorbereiden kost veel tijd. Gelukkig hebben wij een paar tips voor de perfecte familievakantie! 

  1. Plan zorgvuldig

Australië is onwijs groot; ons kleine landje lijkt er niets bij. Maar daarom heeft het land ook veel diversiteit aan landschappen en attracties. Het is absoluut belangrijk dat je je reisroute zorgvuldig voorbereidt voordat je vertrekt. Denk onder andere na over hoe lang de vakantie zal duren, wat iedereen wilt zien en hoelang je op elke plek wilt doorbrengen. Lees blogs over vakantie naar Australië ter voorbereiding en overweeg eventueel een georganiseerde vakantie bij een specialist als je moeite hebt met het planwerk!   

  1. Sydney met het gezin 

Sydney is ongetwijfeld de bekendste stad van Australië, en terecht. Wat kun je hier verwachten? Veel speeltuinen, musea en waterparken. Je kunt hier gemakkelijk een week doorbrengen en je geen seconde vervelen. Beklim de Sydney Harbour Bridge of neem een kijkje bij het Sydney Opera House. Zelfs lopend kun je hier veel zien. Zeker aan te raden voor jou en je gezin! 

  1. Bezoek prachtige natuurparken

Toch zijn een van de bijzonderste plekken in Australië de natuurparken. Je komt hier oog in oog met dieren die je nog nooit in het echt hebt gezien: kangoeroes, koala's, quokkas en nog veel meer. Overweeg om tijdens je roadtrip langs Lamington National Park, Blue Mountains en Kakadu National Park te gaan. 

  1. Het Great Barrier Reef 

Je hebt hier vast wel eens over gehoord: The Great Barrier Reef, oftewel het grootste koraalrif ecosysteem ter wereld! Het is een echt natuurwonder. Kinderen kunnen hier zandkastelen bouwen of snorkelen bij het rif. Hierheen gaan is een onvergetelijk avontuur voor het gezin. 

  1. Vergeet niet te ontspannen 

Vergeet ook niet om rustdagen in te plannen tijdens je rondreis. Soms is een dagje luieren op het strand of picknicken met het gezin ook even lekker. Even tot rust komen is precies wat je nodig hebt om alle indrukken te laten bezinken.

 

Dus Australië wacht op jouw gezin met avontuur en ontspanning. Met deze tips kom je al goed op weg naar een geweldige vakantie!