/

Dit is waarom de laadpas zo populair is

De prijsverhoging van brandstof kan een reden zijn dat je, misschien eerder dan gepland, overweegt om de auto’s van je wagenpark in te ruilen voor elektrische auto’s. De steden waar je klanten zich bevinden worden steeds moeilijker toegankelijk met dieselauto’s door de ingestelde zero-emissiezones. En bovendien kun je nu nog gebruik maken van subsidieregelingen. Maar er zijn meer voordelen voor jou als ondernemer. En dat voordeel is er in de vorm van een laadpas voor elektrische auto’s.

Meer kilometers rijden met een elektrische auto

Sinds de introductie van de elektrische auto’s is er veel veranderd. De actieradius van elektrische auto’s wordt groter en groter. In nauwelijks vier jaar tijd is deze bijna verdubbeld van ongeveer honderdzeventig kilometer naar ruim driehonderddertig kilometer. En dat maakt het voor jou als ondernemer ook steeds aantrekkelijker om een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen. De vraag is immers niet meer of je de afstand van klant naar klant kunt overbruggen. De vraag is nu hoe je efficiënt zorgt voor een opgeladen auto aan het begin van de werkdag. En ook daarvoor kun je een laadpas goed gebruiken.

De voordelen van een laadpas

Met een laadpas kun je bij meer dan 200.000 laadpunten in Europa terecht voor het opladen van je elektronische auto. In de toekomst zal de overheid zelfs verplichten dat utiliteitsgebouwen een eigen oplaadpunt hebben. Maar ook als je op je eigen bedrijfsterrein een laadpunt hebt, is het mogelijk om het opladen op de laadpas te registreren. Alle laadbeurten worden op een factuur overzichtelijk weergegeven. Zo heb je altijd in beeld hoeveel iedere bedrijfsauto aan elektriciteit verbruikt. Op de factuur wordt tevens de BTW vermeld. Dit maakt ook de administratieve afhandeling en de kilometerdeclaraties eenvoudig.

Efficiënt en voordelig opladen met de laadpas

Een ander voordeel van de laadpas is dat je de laadmomenten kunt plannen. Met de speciale app kun je onderweg eenvoudig het dichtstbijzijnde laadpunt opzoeken. Je kunt bovendien zien of het laadpunt van je keuzen vrij is. Zo weet je ook of je eventueel bij aankomst tijd moet bijtellen om te wachten tot je de laadpaal kunt gebruiken. Bovendien krijg je via de app een opgave van de verschillende tarieven van de laadpunten. Je kunt dus kiezen voor een goedkoper alternatief als je de tijd hebt. Bij het opladen dient de kilometerstand opgegeven te worden. Je hebt als werkgever hierdoor een goed overzicht van het gebruik van de auto’s van je medewerkers aan de hand van de laadpas.

Investeer in de toekomst

Nu het elektrisch rijden steeds aantrekkelijker wordt, is het ook steeds belangrijker te kijken naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van het opladen van de elektrische auto’s. Want niet alleen het opladen gaat steeds sneller, je kunt ook met een laadpas een steeds efficiënter beleid doorvoeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk met een laadpas een limiet in te stellen per werknemer, waardoor je je bedrijfskosten volledig kunt beheersen. Als je dan kijkt naar de huidige brandstofprijzen en daarbij optelt dat de waarde van je huidige bedrijfauto’s, die op diesel rijden, steeds lager wordt, is het misschien een goed moment om de overstap te maken. Hiermee investeer je niet alleen in de toekomst van je bedrijf maar ook in een duurzamere maatschappij.