photo of black audi parked on roadside
Photo by Ryan West on Pexels.com

Sluit een Belgische autoverzekering af 

Veel Polen en andere Oost-Europeanen komen naar België om er te werken in de bouw of in andere sectoren. Ben of ken jij zo iemand? Dan kan het interessant zijn om uit te zoeken welke verzekeringen je hier kan afsluiten. Een Belgische autoverzekering is in elk geval een meerwaarde! Ben je nog aan het twijfelen? Hieronder krijg je antwoorden op je vragen.  

Soorten autoverzekeringen

Als buitenlander kan je heel gemakkelijk een autoverzekering in België afsluiten. Je hoeft zelfs niet naar een verzekeringskantoor te stappen. In een paar eenvoudige klikken, kan je online heel gemakkelijk de juiste autoverzekering afsluiten. Je kan meestal kiezen uit een brede waaier 

aan online verzekeringen. Je kan dan zelf de verzekering kiezen die het beste bij je past! Sowieso moet je de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering nemen, want anders mag je de baan niet op met je wagen. De BA-verzekering vergoedt de schade die je aan andere wagens berokkent. Schade aan je eigen auto is in dit geval niet verzekerd. Dus het is zeker aan te raden om je verzekering nog wat uit te breiden met een mini omnium of een full omnium. Zo bescherm je ook je eigen wagen een stuk beter. 

Kostprijs 

Uiteraard bepaalt de keuze van de polis ook het kostenplaatje. Hoe beter je beschermd bent, hoe meer je zal betalen voor je verzekering. Maar ook andere factoren spelen een belangrijke rol. Denk maar aan het merk, het model en de leeftijd van de auto. Een minimale dekking van een vijf jaar oude personenauto zou tussen de €500 en de €1.000 per jaar kosten. Een autoverzekering met volledige dekking kan duurder zijn, maar biedt meer bescherming. Aan jou de keuze! 

Schadevrij 

Ook jouw rijverleden heeft invloed op de prijs. Als je bijvoorbeeld kunt aantonen dat je in het land van herkomst vijf jaar schadevrij hebt kunnen rijden, dan kan je in België bij sommige verzekeraars ook van kortingen genieten. Er gelden soms andere voorwaarden, afhankelijk van de verzekeraar, dus je informeert je best grondig op voorhand. Zo ben je zeker dat je het nodige doet om recht te hebben op die korting.  

Eigen taal 

Als je je verzekering in België wil afsluiten, is het handig om te weten dat dat ook in je eigen taal kan. Steeds meer verzekeraars focussen zich ook op Oost-Europeanen. Niet onbelangrijk, want als je een verzekering afsluit, wil je toch zeker zijn dat je alles goed begrepen hebt.