/

Waarvoor wordt een GPS tracker gebruikt?

Het word GPS is afgekort voor Global Positioning System. Dit is een apparaat dat dient om iemand plek of positie te bepalen. Dit wordt gedaan door middel van satellieten. Er zijn allerlei soorten GPS trackers, zoals voor huisdieren, kinderen, en soms ook voor demente patiënten. Als iemand vermist raakt, dan kan via de GPS tracker worden opgevraagd waar die persoon is. Ook kan via een GPS ingesteld worden dat je een melding krijgt wanneer iemand buiten een bepaald gebied gaat. Een GPS tracker van Routevision kun je daarnaast voor nog heel veel andere dingen gebruiken. Zo kun je hem bijvoorbeeld als beveiligingsmiddel voor je auto of telefoon gebruiken. Je kunt de locatie van je auto heel makkelijk opvragen als hij gestolen wordt. Maar hoe werkt een GPS tracker, en welke soorten trackers zijn er verkrijgbaar? Je leest er meer over in de blog.

GPS trackers: hoe het werkt

Een GPS tracker is ontzettend handig om te hebben. In deze tracker zit een GPS ontvanger waarmee je via de satelliet signalen kunt opvangen. De signalen geven dan weer coördinaten door die aangeven waar iemand of iets zich bevindt. Verder zit er in je GPS tracker een simkaart waarop een tegoed staat, vergelijkbaar met een prepaid telefoon. Als je wilt weten waar je tracker zich bevindt, dan kun je een sms sturen naar het nummer die op je tracker staat. Je GPS zal je dan een bericht sturen met de coördinaten van zijn locatie. Hierna kun je de locatie van je GPS inzien. Je kunt de verkregen coördinaten invullen op een platform zoals Google Maps, en dan kun je zien waar je GPS tracker is.

Soorten GPS trackers

Er zijn verschillende soorten trackers verkrijgbaar die je voor allerlei dingen kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een GPS tracker auto aanschaffen voor in je auto. Ook kun je een tracker gebruiken voor je boot of een ander kostbaar voorwerp. Een GPS tracker is een klein apparaat die je in je auto kunt neerleggen. Mocht je auto gestolen worden, dan kun je via je GPS tracker opvragen waar je auto zich bevindt. GPS trackers raken steeds meer in opkomst, wat ook inhoudt dat er steeds meer functies zijn. Je zou een losse tracker kunnen aanschaffen, maar je kunt hem ook laten inbouwen. Dit kun je heel makkelijk in een boot, machine of auto doen. Dit is de ideale manier om je wagen goed te beveiligen zonder dat iemand de tracker vindt.

GPS tracker voor personen

Er zijn speciale GPS trackers op de markt gebracht waarmee je kunt bepalen waar je huisdier, kind of waar een patiënt zich bevindt. Zo kan een kind of huisdier weglopen van huis. Patiënten met dementie kunnen verdwaald raken en de weg naar huis niet meer kunnen vinden. Wanneer je een GPS tracker hebt, weet je altijd waar de persoon of het huisdier in kwestie is. Een van de voordelen van deze soort tracker is dat je kunt instellen dat hij in een bepaald gebied moet blijven. Als de tracker buiten dit gebied gaat, word je gealarmeerd met een melding op de telefoon die aangesloten is op je tracker.