3x tips om veilig koffie te drinken in de auto
/

3x tips om veilig koffie te drinken in de auto

Koffie: onmisbaar wanneer je ‘s ochtends aan het ontbijt zit, voordat je naar je werk gaat. Soms heb je alleen niet de tijd om rustig te ontbijten met een kopje koffie, bijvoorbeeld omdat je eerst bezig bent geweest met het ontkalken van de koffiemachine. In dat geval kan het een goede optie zijn om je koffie mee te nemen in de auto. Dit kan echter best een uitdaging zijn: je wilt natuurlijk geen koffie morsen en jezelf en je interieur mooi schoon houden. Met deze drie tips komt dat helemaal goed.

Tip 1. Gebruik een goedgekeurde reisbeker.

De eerste stap naar veilig koffie drinken is natuurlijk de aanschaf van een geschikte beker. Investeer daarom in een beker die geschikt is voor de auto. Deze bekers hebben namelijk een specifiek ontwerp, waardoor het geschikt is voor in de auto. Zo hebben ze een afsluitbare deksel en een kleine drinkopening, zodat de kans klein is dat je morst tijdens het drinken, zelfs wanneer je over een onverharde weg rijdt. Reisbekers claimen vaak lekvrij te zijn, maar dit is lang niet altijd waar. Lees daarom de recensies, kijk of de beker een bestaand keurmerk heeft en kies voor een merk dat goed bekend staat. Daarbij is het ook aan te raden om goed te checken of de beker goed in de auto past: niet alle auto’s hebben bekerhouders en dus is het handig om te kijken naar waar de beker dan wel zou kunnen staan. En vergeet het ontkalken nespresso machine niet, want alleen zo krijg je een heerlijke koffie!

Tip 2. Zet de beker veilig neer

Zoals we net al even besproken hebben, is de plaats van de beker ook belangrijk. De bekerhouder is natuurlijk de veiligste en makkelijke plek voor een koffiebeker, maar niet elke auto heeft een bekerhouder. In dat geval kun je ook een losse bekerhouder aanschaffen en deze monteren, wat niet veel tijd en moeite kost. Je kunt zelfs een bekerhouder kopen die je vastklemt in de ventilatieroosters: super makkelijk, maar wel een veilige plek! Kijk ook hier even naar de recensies, zodat je wel een stevige bekerhouder koopt.

Tip 3. Rij voorzichtig

De beste manier om te voorkomen dat je je koffie morst, is door ook je rijstijl aan te passen. Rij dus voorzichtig en zorg ervoor dat je geen plotselinge bewegingen maakt. Dit kun je het best doen door te anticiperen op stoplichten, zodat je niet plotseling hoeft te remmen en door de bochten rustig te nemen. Heb je geen zin in heel rustig aandoen? Dan kun je beter kiezen voor een goede reisbeker en een veilige bekerhouder.