De badkamer inrichten handige accessoires en opbergers

De badkamer inrichten: handige accessoires en opbergers

Omdat je je in de badkamer dagelijks aan- en uitkleedt, verschillende verzorgingsproducten gebruikt en je op haastige ochtenden klaarmaakt, kan het al snel een beetje rommelig worden. Misschien moeten je redken shampoo, tandpasta en haardroger uit een onoverzichtelijke lade gevist worden en stapelen kleren zich op over de rand van het bad. Zeker als je de badkamer met meerdere gezinsleden deelt, kan het best een uitdaging zijn om het op te ruimen. Maar met een aantal slimme opbergers voor in de badkamer, kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. Lees verder voor handige tips!

Opbergers met zuignappen

Misschien heb je geen plankje aan de muur hangen om wat spulletjes op te kunnen organiseren en heb je geen rekje in de douchecel voor je doucheproducten, omdat je niet in de tegels wilt boren. Veel mensen beginnen namelijk liever niet aan het ophangen van dit soort dingen in de badkamer, omdat ze bang zijn om met boren de tegels te beschadigen of bijvoorbeeld een waterleiding te raken. Maar als je toch gebruik wilt maken van een handig mandje of bakje om wat spullen in op te kunnen bergen en onder de douche bij de hand te hebben, dan zijn opbergers die je bevestigt met zuignappen een slimme oplossing. Zo hoef je niet in de muur te boren en gaten achter te laten en kun je rekjes en plankjes met je badkamerspullen makkelijk heen en weer verplaatsen.

Ladeverdelers

Heb je een badkamermeubel met brede, diepe lades? Op zich handig dat je hier veel in op kunt bergen, maar met verschillende flesjes, cosmetica, verzorgingsproducten en andere kleine accessoires die je in de badkamer gebruikt, kan het al snel onoverzichtelijk worden. Maar ook als je badkamermeubel van zichzelf geen kleine opbergvakjes heeft, kun je losse kast- en ladeverdelers kopen die je als een soort scheidingswanden in het meubel kunt plaatsen. Op die manier kun je verschillende vakken creëren, waar je je spullen makkelijk in organiseert en ook in grote lades uit elkaar kunt houden. 

Haakjes en hangers

Waarschijnlijk ken je het wel: het hele gezin moet op hetzelfde tijdstip in de badkamer zijn om zich in alle haast klaar te maken voor de dag. Pyjama’s en andere kleren belanden over de rand van het bad gehangen of in een hoek op de grond en aan het einde van de dag zijn schone kleding en wasgoed niet goed meer van elkaar te onderscheiden. Met een paar simpele kledinghaken die je bijvoorbeeld aan de deur bevestigt, kun je dit soort rondslingerende hoopjes kleding voorkomen. Kies voor leuke knoppen of haken in de stijl van de badkamer en gebruik ze bijvoorbeeld om kledingsetjes van de kinderen alvast klaar te hangen voor de volgende dag of geef iedereen een eigen haakje om pyjama’s, badjassen en andere kleren aan op te hangen. Met deze opbergtips heb je in een handomdraai een goed georganiseerde badkamer!