a black and white car interior
Photo by SCREEN POST on Pexels.com

De entertainment opties in een Tesla

Een Tesla is het neusje van de zalm en dat zullen de eigenaren van deze prachtige auto zeker beamen. Als het gaat om entertainment opties, is er eigenlijk geen betere auto dan een Tesla. Deze elektrische auto’s hebben van alles, van streaming mogelijkheden tot online games en alles daartussenin. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s heeft de toon gezet en laat zien dat een auto veel meer kan zijn dan alleen een vervoermiddel. 

Muziek streaming

Dat je muziek kunt luisteren in de auto is oud nieuws, maar we benoemen het toch maar even. Dankzij de internetverbinding kun je in een Tesla namelijk muziek streamen via apps als Spotify en Apple Music. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om naar de FM- of internetradio te luisteren.

Video streaming

Een van de meest geliefde functies in de Tesla is het streamen van video’s. Wanneer je in de auto zit, kun je dus gewoon video’s bekijken via platforms zoals YouTube en Netflix. We moeten er wel even bij vermelden dat het gebruik van deze functies tijdens het rijden illegaal is. Maar je kunt er wel gebruik van maken tijdens het elektrisch laden, als je aan het wachten bent in de auto of als je een pauze neemt bij een tankstation. Je kunt zelfs gebruikmaken van de theatermodus waarbij de achterbank wordt neergeklapt zodat je extra comfortabel een film kunt kijken.

Games

Voor degenen die zich snel vervelen heeft Tesla diverse populaire spellen waaruit je kunt kiezen. Er zijn arcade games die standaard op elk model zijn geïnstalleerd, maar je kunt via de webbrowser ook online spellen zoals sweet bonanza spelen. Het leuke is dat je bepaalde games zowel via het touchscreen als het stuur van de auto kunt bedienen. Dit maakt het gamen een stuk interactiever en vermakelijker.

Communicatie

Een Tesla biedt ook de mogelijkheid om verschillende communicatie-apps zoals WhatsApp te gebruiken. Hierdoor kun je onderweg heel gemakkelijk communiceren, je hebt je telefoon eigenlijk niet meer nodig. Daarnaast kun je dankzij de integratie van deze apps via het Tesla-systeem veilig en eenvoudig berichten lezen en beantwoorden. Dit kan zowel via het touchscreen als door middel van je stem. Verder biedt Tesla diverse andere apps om bijvoorbeeld het weer of nieuws te checken, waardoor je altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen terwijl je onderweg bent.

Veiligheid staat voorop

Zoals je ziet zijn de entertainment opties in een Tesla heel divers en uitgebreid. Het is belangrijk om op te merken dat een aantal functies alleen beschikbaar zijn wanneer de auto stilstaat. Als bestuurder wil je immers niet worden afgeleid tijdens het rijden. Daarom is het voor je eigen veiligheid belangrijk dat je functies zoals video streamen en gamen alleen gebruikt wanneer je geparkeerd staat.

Van entertainment tot comfort

De entertainment opties in een Tesla zijn niet alleen leuk, ze dragen ook bij het aan comfort van de bestuurder en passagiers. Naast de genoemde entertainment opties biedt een Tesla ook andere functies die bijdragen aan de algehele ervaring. Zo beschikken deze auto’s over een krachtig geluidssysteem waardoor je muziek nog beter klinkt. Daarnaast heeft de ingebouwde computer een webbrowser zodat je onderweg van alles kunt opzoeken. Verder biedt een Tesla de mogelijkheid om de klimaatregeling van de auto op afstand te bedienen  via de Tesla-app op je smartphone. Hiermee kun je de temperatuur in de auto alvast aanpassen voor je instapt. Verder beschikt deze elektrische auto over verschillende assistentiesystemen, ontworpen om je veiligheid en rijcomfort te vergroten. De autopilot en adaptive cruise control zijn hier voorbeelden van. Een Tesla is dus niet alleen leuk en comfortabel, maar ook veilig en efficiënt.