Drie unieke voorbeelden van een luxe mercedes

Luxe Mercedes-Benz en  AMG-auto’s zijn heel erg populair en gevraagd. Je komt deze voertuigen van topkwaliteit, vaak overal tegen. De redenen hiervoor zijn de vele voordelen die het te bieden heeft aan de bestuurder en passagiers. 

In dit artikel nemen we een kijkje naar drie unieke voorbeelden van de belangrijke voordelen die Mercedes-voertuigen hebben. Bij het zoeken naar een luxe auto zijn er zeer belangrijke factoren die je in acht moet nemen. Kijk eerst naar het ontwerp van de exterieur en interieur van het voertuig. Het vermogen en efficiëntie van de motor en aandrijflijn speelt ook een grote rol. Ook vinden enorm veel mensen de rijdynamiek heel erg cruciaal. Laten we kijken naar waarom de Mercedes AMG voertuigen zo goed zijn op deze gebieden.   

Luxueus interieur

Mercedes heeft een groot assortiment aan luxe auto’s in de aanbieding. De soorten, modellen en types van deze luxe auto’s zijn extensief. Er zijn Mercedes-voertuigen die speciaal passen naar jouw wensen. Welke auto je ook kiest, de luxe interieurs behoren tot één van de beste ter wereld. 

De interieurs van Mercedes-Benz zijn namelijk gekleed met hun eigen speciale kunstleer genaamd MB Tex. Het is vinyl materiaal die vaak wordt aangezien als echt leer, omdat het veel erop lijkt. Een voordeel hiervan is de duurzaamheid. Het gaat schijnbaar jarenlang mee zonder te beschadigen of te barsten. Ook kun je tijdens het rijden genieten van de aangename licht sfeer en ambiance van het interieurverlichtingspakket. Er zijn verschillende LED-kleuren waaruit je kunt kiezen om de mood in de auto te verlichten.

Krachtige motoren van AMG

Het beste voorbeeld van Mercedes-Benz AMG-voertuigen zijn hun krachtige Biturbo motoren. Het doel van AMG is om hun klanten te voorzien van de krachtigste motoren. De varianten met AMG motoren worden uitgerust met handgemaakte krachtbronnen. Ze maken gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van engineering en materialen. Hierdoor hebben ze een veel hogere vermogen en motorkoppel dan de standaard motoren van de traditionele Mercedes-Benz modellen. 

De meeste AMG modellen die je tegenwoordig op de straat ziet hebben V8 motoren met dubbele turbo-technologie en enorm veel paardenkracht uitstoot. Maar ze hebben ook sterke turbo inline vier motoren ontwikkeld voor enkele moderne auto’s. Samen met de krachtig motoren komen deze voertuigen ook met super agressieve styling, betere rijdynamiek en stabiliteit.

MBUX systeem

MBUX staat voor Mercedes-Benz User Experience en het maakt gebruik van Artificial intelligence en spraakbesturing voor een adembenemende ervaring. Het systeem kan alle instellingen en persoonlijke behoeften onthouden. Het is een infotainment systeem waar gebruikersvriendelijkheid aan top komt. Bestuur het eenvoudig met veegbewegingen, voice of handgebaren. Het is ook koppelbaar met Apple CarPlay en Android Auto.