8 voordelen van een eigen laadpaal

Wil jij een eigen laadpaal voor de deur? Wij hebben de voordelen van zo’n eigen laadpaal voor je op een rij gezet. 

Jij wil naar je werk doen en ineens is de tank leeg, of je bankrekening gaat vlot leeg door de hoge brandstofprijzen. Alles wordt duurder tegenwoordig en dat zien we terug op onze bankrekening. Een elektrische auto, en daarnaast Easee laadpalen kunnen een groene en duurzame investering zijn voor de lange termijn.

1.    Nooit meer in de rij

Je eigen auto opladen is iets normaals tegenwoordig. Je kan dit in Nederland doen bij meer dan 50.000 laadpalen door het hele land. Maar als eigenaar van een elektrische auto wil je dat toch gewoon voor de deur doen? Dit scheelt ook nog eens een hoop wachttijd. Want de laadstations lopen steeds vaker vol. 

2.    Altijd vol de dag beginnen 

Heb jij een auto op benzine of diesel? Dan moet je misschien in de ochtend voor je werk langs het tankstation omdat je brandstoftank bijna leeg is. Hierdoor kom je misschien wel te laat op je werk. Maar met een eigen laadpaal begin jij je dag altijd met een volle tank. 

3.    Geld verdienen met je laadpaal

Heb jij je laadpaal niet dagelijks nodig? Dan kan je zelfs geld verdienen aan je eigen laadpaal. Want je kan met een tankpas of door gebruik te maken van een bepaalde app je laadpaal verhuren. Wees slim en doe een tankpass vergelijking op top-X

4.    Goedkoper opladen 

Het kan nog best prijzig zijn om langs de snelweg bij een snel laadstation je elektrische voertuig op te laden. Doe je dit thuis dan bespaar je een hoop geld. Al helemaal wanneer jij je eigen stroom opwekt met zonnepanelen. 

5.    Energie opslaan 

Wist je dat veel van de huishoudens niet optimaal profiteren van hun zonnepanelen. Zo is het terug leveren van stroom vaak duurder dan het zelf te gebruiken. Maar omdat je misschien geen grote batterij in huis hebt kan je niet je stroom terug laten komen in je huis. Maar een elektrische auto kan je gebruiken als een soort energieopslag. 

6.    Gratis op groene stroom 

Een eigen energiebron is in het begin altijd een grote investering. Daarmee doelen we op een zonnepaneel. Maar wanneer jij er op allerlei verschillende manieren gebruik van maakt dan wek je gratis groene stroom op. Zo rij je zelfs na verloop van tijd gratis rond met je auto. 

7.    Smart systemen helpen 

Je kan uiteindelijk nog meer kosten besparen door gebruik te maken van smartsystemen in huis. Een smart home systeem kan helpen om je kosten inzichtelijk te krijgen. Wat verbruik jij nu eigenlijk per dag. Heb je geen zonnepanelen dan kan jij je voertuig opladen tijdens de daluren wanneer stroom het minst kost. Zo profiteer je optimaler van stroom in huis. 

8.    Hele dag profiteren van zonnepanelen 

Wist je dat je auto ook zonne-energie kan terug leveren. Zo gebruik je dus je auto als opslag, maar komt deze energie ook weer terug in de ochtend bijvoorbeeld. Zet jij de hele dag je auto naast het huis dan kan je via je auto stroom terug leveren het huis in. Een goede laadpaal kan daarbij helpen. 

Benieuwd naar wat officiele cijfers over elektrisch vervoer? Klik dan op deze link