Eerste hulp bij autopech

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je bent onderweg naar een belangrijke afspraak, je bent een gezellige roadtrip aan het maken of je bent gewoon onderweg naar huis na een lange dag werken, en opeens slaat het noodlot toe – autopech! Op zo’n moment is het erg handig om te weten wat je kan doen om terug op weg te komen. Lees snel verder voor onze beste tips!

Safety first

Je auto valt stil en je adrenaline begint te stromen. Op dit moment is het van groot (!) belang dat je je veiligheid op de eerste plaats zet voordat je iets anders doet. Trek je auto zo ver mogelijk naar de zijkant van de weg en zet je waarschuwingslichten aan. Als het donker is of het zicht slecht is, gebruik dan ook je gevarendriehoek. Doe dit alles zo snel en veilig mogelijk om jezelf en andere weggebruikers te beschermen.

Check je banden 

Lekke banden zijn een van de meest voorkomende oorzaken van autopech. Neem dus even de tijd om te controleren of je een platte band hebt. Als dat het geval is, heb je een reserveband en gereedschap nodig om deze te vervangen. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Neem dan na het lezen van deze blog eens de tijd om te leren hoe je een band moet verwisselen. Je zult jezelf later dankbaar zijn! Je kan natuurlijk ook altijd bellen naar de dichtstbijzijnde garage van Kia, Mercedes, BMW of dergelijke, om hulp in te schakelen. 

Controleer vloeistoffen

Auto's zijn net als mensen – ze hebben vloeistoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Open daarom je motorkap (nadat de motor is afgekoeld!) en controleer het oliepeil, de koelvloeistof en de remvloeistof. Als je merkt dat een van deze vloeistoffen laag is, kun je deze even bijvullen om naar de dichtstbijzijnde garage te komen.

Schakel hulp in

Soms is de autopech gewoon te complex om zelf op te lossen. Als geen van de bovenstaande stappen heeft gewerkt of als je niet voldoende kennis hebt om zelf aan je auto te sleutelen, is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Bel dan een pechhulpdienst of een vriend die je kan helpen bij het slepen van je auto naar een garage. Afhankelijk van je auto en de plaats waar je bent ga je naar een garage van Peugeot in Antwerpen, van Mercedes in Brussel,… Zij zullen je snel weer op weg helpen!