Faciliteiten op en rondom vliegveld Zaventem

De luchthaven van Zaventem is een van de drukste luchthavens van Europa en ligt in de hoofdstad van België. De luchthaven ligt op slechts twee kilometer van het stadscentrum en is uitgerust met een treinstation en een bushalte. De luchthaven ontvangt ongeveer 11 miljoen passagiers per jaar en heeft een capaciteit van 150 vliegtuigen. De luchthaven heeft in totaal drie terminals: de luchthaventerminal, de Noordterminal en de Zuidterminal. Er zijn echter nog meer faciliteiten op en rondom het vliegveld Wij vertellen je er meer over.

Restaurants en bars

De luchthaven van Zaventem heeft een ruime keuze aan verschillende bars en restaurants, waar je lekker kan eten en drinken. De bars en restaurants zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën: haute cuisine, fastfood en snacks/quick bites. In de haute cuisine restaurants kun je eten van goede kwaliteit en smaak eten, maar het is natuurlijk wel iets duurder. In de fastfoodrestaurants is het eten over het algemeen goedkoper. In de snack/quick bite restaurants kun je terecht voor een snelle hap.

Parkeren via Parkos

Als je je auto op Parking Zaventem luchthaven parkeert, kun je deze op een veilige plek achterlaten. Het ligt op slechts een paar minuten van de terminals en Parkos biedt een geweldige service, welke ook nog eens betaalbaar is. Meer dan 500.000 andere klanten gingen je al voor, door te parkeren via Parkos.

Bagagekluizen en trolleys

Bagagekluizen en trolleys kunnen gratis worden gebruikt op de luchthaven. Er zijn meer dan 1.300 bagagekluizen en trolleys op de luchthaven. Deze voorzieningen zijn te vinden in de wachtruimte, de vertrekhal, de aankomsthal, de gateruimte, de transferruimte en het winkelgebied.

Goed toegankelijk voor mindervaliden

De luchthaven van Zaventem is goed toegankelijk voor mindervaliden. De luchthaven heeft rolstoeltoegang tot alle delen van de luchthaven, inclusief de incheckbalies, de vertreklounge en de vertrekgate. De luchthaven heeft ook speciale toiletten voor mindervaliden.

En er is nog meer

Je kunt op het vliegveld ook overal gebruik maken van draadloos internet, wat het wachten een stuk aangenamer kan maken. Uiteraard zijn er ook winkels, banken, wisselkantoren en supermarkten te vinden. Tevens is er een eigen gebeds- en meditatieruimtes voor verschillende religies en kun je een auto huren om je weg mee te vervolgen. Roken is alleen mogelijk in twee speciale zones. De rest van het vliegveld is rookvrij.