Kies je voor een tweedehands of nieuwe Volvo?

Ongeacht welk voertuig je ook bestuurt, je wil graag een veilige, mooie, aangename (en voor sommige zelfs duurzame) auto hebben. Zo zijn er ontelbaar veel verschillende soorten auto’s op de markt gebracht. Hierdoor lijkt het alsof het maken van een keuze lastig is, maar niets is minder waar. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur qua merk en type auto. Laat je ons weten wat jouw keuze is?

Geheel nieuwe auto of toch tweedehands?

De meeste mensen verkiezen een nieuw voertuig door de handige service en garantie en omdat je een prachtig nieuw voertuig koopt met geen kilometers. Maar waarom kiezen zo veel mensen voor een nieuw voortuig? Een tweedehands voertuig heeft vaak ook erg veel voordelen. Zo is het vaak net zo prachtig en voorzien van alle luxe. Zo heb je bijvoorbeeld een Volvo XC60 tweedehands die eruitziet alsof hij net van de band is gerold. Perfecte familiewagen, robuust en erg veilig, zoals we van Volvo gewend zijn.

Geschiedenis van Volvo

Als we spreken over de geschiedenis van Volvo, dan gaan we een aantal jaren terug in de tijd. Het merk is in 1926 opgericht en vanaf dat moment is ook de productie opgestart. Dit resulteert in het feit dat in 1927 de eerste echte Volvo van de band is gerold. Naarmate de tijd vorderde, werd ook de productie compleet veranderd. Men ging nadenken over de uitstraling en prestaties van het voertuig. Ook werd de auto steeds luxueuzer en voorzien van meer elektronica. Denk hierbij aan een cruise control of zelfs automatisch parkeren.

Is een tweedehandse auto beter dan een nieuw voertuig?

Eigenlijk is het lastig om hier een duidelijk antwoord op te geven. Het hangt namelijk af van wat je belangrijk vindt bij een voertuig. Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, dan zal je flink in de buidel moeten tasten. Dat je een goede wagen kan kopen met nog niet super veel kilometers, is dan weer het voordeel van een tweedehandswagen. Als je graag nog wil genieten van extra service en garantie, kan je een tweedehandswagen ook via een garage aankopen.

Zo kan je de Volvo XC60 of Volvo XC40 tweedehands kopen bij een garage. Vaak kan je dan alsnog kiezen uit diverse modellen en andere kleuren. Wanneer je als zakelijke rijder een Volvo wilt kopen wordt er aangeraden om te gaan voor diesel. Dit scheelt in de kosten qua brandstof, wel dien je rekening te houden met het feit dat de wegenbelasting duurder is. Beide modellen zijn uitermate geschikt om lange afstanden mee te rijden. Comfortabele stoelen en niet te vergeten een schitterende wegligging. Voor welk voertuig zou jij gaan?