Handige gadget in je auto

Moderne auto's worden steeds geavanceerder en bieden steeds meer mogelijkheden voor comfort, gemak en veiligheid. Gelukkig zijn er ook tal van handige gadgets op de markt die het je nog makkelijker kunnen maken. Ondanks dat de nieuwe auto’s van vrijwel alle gemakken zijn voorzien, zijn er ook heel veel mensen die in een wat oudere auto rijden, die het overigens nog prima doet. Juist voor deze mensen kan het handig zijn om enkele van onderstaande gadgets die we met je gaan bespreken aan te schaffen. Je zult namelijk merken, dat soms een kleine aanpassing, kan zorgen voor maximaal comfort. Dus kan jouw auto wel wat extra handige snufjes gebruiken? Let dan nu goed op!

Dashcam

In het buitenland zien we ze ontzettend veel, de dashcam. Een dashcam is een kleine camera die aan je voorruit of dashboard wordt bevestigd en continu de weg voor je filmt. Dashcams kunnen handig zijn bij het vastleggen van verkeersincidenten, het verzamelen van bewijsmateriaal bij ongelukken of zelfs bij het maken van mooie opnamen tijdens een rit door de bergen of ander prachtig natuurgebied. Vooral vanuit praktisch oogpunt is een dashcam een aanrader. Stel dat je een ongeluk veroorzaakt en je komt er niet uit met de andere partij, dan is het voor de verzekeraar essentieel om bewijsmateriaal te hebben, zodat de kwestie op de juiste wijze kan worden opgelost. Omdat een goede dashcam redelijk prijzig kan zijn, is het handig te zoeken naar een kortingscode. Via een kortingscode kun je vaak flink besparen op je aankoop.

Carkit

Vrijwel alle nieuwe auto’s beschikken over een ingebouwde carkit, maar de oudere auto’s niet. Vooral in de huidige tijd, waarin we vrijwel iedere minuut van de dag met elkaar in contact staan, is een carkit wel zo handig. Met een Bluetooth carkit kun je namelijk handsfree bellen terwijl je onderweg bent. Dit is niet alleen veiliger, maar ook wettelijk verplicht in veel landen. Een carkit kan worden geïntegreerd in je autoradio of worden bevestigd op het dashboard. Zorg ervoor dat de carkit goede geluidskwaliteit en ruisonderdrukking biedt voor heldere gesprekken. Vooral wanneer je deze zakelijk gebruikt, zit je er niet op te wachten dat je verbinding continu stoort.

Draadloze oplader

Je kent het wel, je stap in de auto en komt onderweg tot de ontdekking dat je batterij nog maar 20 procent heeft. Niet zo erg wanneer je alleen even naar de supermarkt hoeft, maar wel als je nog een hele rit voor de boeg hebt. Om te voorkomen dat je niet meer bereikbaar bent, is het aan te raden een draadloze oplader in de auto te hebben liggen. Zo kun je je telefoon vaak ergens ter hoogte van het dashboard bevestigen, zodat je kunt zien wie er belt of kunt lezen welke berichten er binnenkomen. Wel is het belangrijk dat je je ogen goed op de weg houdt en je beide handen aan het stuur. Heb je een berichtje ontvangen en wil je diegene direct even terugbellen, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Zet dan wel even je telefoon op luidspreker, zodat je wel handsfree kunt bellen.