Prachtige routes over het eiland Madeira met de auto
/

Prachtige routes over het eiland Madeira met de auto

Madeira is een prachtig eiland gelegen ter hoogte van Noord-Afrika. Dat betekent dat de zon hier veel schijnt en het het hele jaar rond een lekkere temperatuur is. Ook biedt Madeira heel veel mogelijkheden voor echte natuurliefhebbers want er zijn prachtige bergen, watervallen en uitzichten. Het is een geschikt eiland om met de auto op pad te gaan omdat er zoveel te zien is. In deze blog bespreken wij hoogtepunten van een vakantie op Madeira met een huurauto.

De kustweg van Sao Vicente naar Porto Moniz

Doordat Madeira een eiland is gelegen in de oceaan is het enkel mogelijk om het eiland vanuit Nederland met het vliegtuig te bereiken. Tijdens de landing zul je je ogen al uitkijken over het prachtige landschap van het eiland. Wanneer je aankomt kun je direct een auto huren op Madeira. Het is een grote tip om dit te doen, omdat er zoveel te zien is en hier echt een auto voor nodig is. Begin de reis met de auto langs de beroemde kustweg van Sao Vicente naar Porto Moniz. Onderweg zul je langs hele mooie uitzichten komen waar je de prachtige helderblauwe zee van de Atlantische Oceaan kan bewonderen. Verder kom je langs schattige dorpjes waar je kunt stoppen voor een lekkere Portugese specialiteit. Stop onderweg bij Ponta Delgada voor een panoramisch uitzicht over de ruige kustlijn met kliffen. Je kunt hier ook nog een bezoek brengen aan de natuurlijke lava grotten van Sao Vicente.

Rijd over de bergweg naar Pico do Arieiro met vele bochten

Op het eiland Madeira heb je behoorlijk wat te maken met hoogteverschil. Wees er dus zeker van dat je een fijne huurauto hebt, van een vertrouwd bedrijf zoals Easyterra. De weg naar Pico do Arieiro staat niet voor niets namelijk bekend om de bergwegen met vele bochten en steile stukken. Onderweg kom je wel prachtige uitzichtpunten tegen over de bergen van Madeira. Verder kom je langs diepe ravijnen, watervallen en mooie groene weilanden. Bij de uitzichtpunten kun je even stoppen om het uitzicht in je op te nemen en te genieten van de bergen. Vanuit hier kun je ook wandelingen maken, naar bijvoorbeeld de watervallen.

Verken de UNESCO bossen van Laurisilva

Na het rijden langs de kustlijn en door de bergen is het tijd om naar de bossen van Madeira te gaan. De Laurisilva bossen zijn wereldberoemd en staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier rijd je dus door bergweggetjes met dichtbegroeide bossen met bomen zoals varens en laurier. Het gaat tijdens dit gedeelte niet alleen over de bossen, want je komt ook langs prachtige dorpjes zoals Santana. Dit dorp staat bekend om haar driehoekige huizen. Ook kun je stoppen om te wandelen bij irrigatiekanalen, hiervoor stop je bij de Ribeiro Firo.

Finish de rondreis met het afgelegen dorp Curral das Freiras

Na vele mooie plekken te hebben bezocht tijdens de autorondreis is het tijd om nog naar een mooi afgelegen dorpje te rijden. Dit dorpje heet Curral das Freiras en is gelegen helemaal onderaan de bergen. Deze diepe vallei is omringd door bossen en bergtoppen. Om hier te komen moet je door kronkelende bergwegen en langs diepe kloven. Het kan een beetje spannend zijn, maar de uitzichten zijn het wederom waard. Eenmaal in het dorpje aangekomen, kun je genieten van lokale lekkernijen en kennis maken met de lokale bevolking van Madeira.