Tweedehands elektrische auto’s steeds vaker in de financial lease

We stappen massaal over op de elektrische auto. Het is beter voor het milieu en we kunnen er een hoop kosten mee besparen. Toch wil niet iedereen een elektrische auto. Vaak is het hoge prijskaartje een reden. Gelukkig bestaat er hiervoor een oplossing: je kunt namelijk een elektrische auto leasen. Dit hoeft geen spiksplinternieuwe te zijn, want je kunt ook gewoon een tweedehands elektrische auto leasen. Dit wordt dan ook steeds populairder. Hieronder vertellen we je de voordelen van een occasion leasen.

Goedkoper leasecontract

Een elektrische occasion kun je leasen op basis van financial lease. Financial lease houdt in dat je meteen economisch gezien eigenaar bent van het voertuig. Je betaalt wel zelf voor de wegenbelasting en onderhoud, maar na het leasecontract mag je de auto wel houden. Wanneer je ervoor kiest om een elektrische occasion te leasen, ben je voordeliger uit dan dat je kiest voor een splinternieuwe elektrische auto. Wel zijn elektrische auto’s vaak iets duurder dan brandstofauto’s als je gaat leasen, maar onderaan de streep is een elektrische auto toch vaak goedkoper. Je hebt namelijk minder onderhoud en je betaalt geen brandstof meer. Ben je op zoek naar elektrische auto’s die per direct beschikbaar zijn voor leasen? Zoek dan op ‘auto lease elektrisch’.

Goedkoper rijden

Dat is ook vaak de reden dat veel mensen kiezen voor een elektrische auto. Je hoeft de tank niet meer vol te gooien met brandstof, waarmee je zo heel wat euro’s in de maand kan besparen. Je betaalt alleen voor de oplaadkosten. Als je dit ook nog eens doet met groene stroom, dus bijvoorbeeld als je zonnepanelen op je dak hebt, zal dit nóg voordeliger zijn. Een nadeel van een elektrische occasion ten opzichte van een nieuwe elektrische auto, is dat de accu in wat mindere staat kan zijn. De actieradius van nieuwe auto’s zijn namelijk een stuk verbeterd dan een aantal jaar geleden.

Direct profiteren van jouw auto

Ben je per direct op zoek naar een andere auto? Dan is het leasen van een occasion de uitstekende keuze. Een occasion is namelijk direct beschikbaar. De auto bestaat al op de markt – de auto is immers al een paar jaar geleden geproduceerd. Dat betekent dat je meteen weg kunt rijden in jouw nieuwe bolide. In tegenstelling tot nieuwe auto’s die nog gemaakt moeten worden. Vaak gaat hier een lange tijd overheen.

Minder onderhoud

Een elektrische auto heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. Een brandstofauto heeft namelijk meer draaiende onderdelen. Al deze onderdelen kunnen slijten en dus op den duur ook kapot gaan. Een elektrische auto heeft dat minder. En dat scheelt weer in de portemonnee, want bij een contract op basis van financial lease moet je zelf opdraaien voor de onderhoudskosten.