Waarom je je werknemers best elektrisch laat rijden

Als werkgever is het vandaag de dag een uitdaging om je bedrijf te laten groeien én tegelijkertijd te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheid. Een van de innovatieve manieren om dit te doen is door je werknemers over te laten stappen op elektrische auto's. Dat draagt niet alleen bij aan een groenere planeet, maar het biedt ook diverse voordelen voor jouw bedrijf. Twijfel je dus nog over de wagens voor jouw wagenpark? Lees dan snel verder!

1. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

In een tijdperk waarin duurzaamheid centraal staat, stuur je een krachtig signaal de wereld in met een milieuvriendelijk wagenpark. Door je werknemers in elektrische auto's te laten rijden, positioneer je je bedrijf als voorloper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daardoor creëer je een positiever imago, en daardoor kun je meer klanten en zakelijke partners aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid.

2. Kostenbesparingen op lange termijn

Hoewel de initiële investering in elektrische voertuigen wellicht hoger is, zijn de operationele kosten op lange termijn aanzienlijk lager. Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan benzine, en elektrische auto's hebben minder bewegende delen, waardoor ze ook lagere onderhoudskosten hebben. Bovendien kan je je werknemers een laadpas geven waarmee ze hun wagen kunnen opladen, terwijl jij kan profiteren van een efficiënter wagenparkbeheer.

3. Fiscale voordelen 

Wist je dat de overheid fiscale voordelen geeft voor bedrijven die investeren in elektrische wagens? Dit kan variëren van belastingaftrek tot subsidies en vrijstellingen. Door over te stappen op elektrisch rijden, kun je als werkgever dus profiteren van deze financiële voordelen, wat de totale kosten van het wagenpark weer kan verlagen.

4. Werknemerstevredenheid 

Door je werknemers elektrische auto's aan te bieden als onderdeel van het bedrijfsvoertuigbeleid kan hun tevredenheid verhogen. Veel werknemers zijn erg geïnteresseerd in duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Door elektrische voertuigen aan te bieden toon je als werkgever aan dat je geeft om de waarden en belangen van je werknemers, en dat kan bijdragen aan een positieve werkomgeving. 

5. Lagere bedrijfsrisico's

Met steeds strengere regelgeving met betrekking tot emissies en milieubescherming, kan investeren in elektrische voertuigen je bedrijf toekomstbestendig maken. Door proactief over te stappen op een duurzaam wagenpark verminder je de blootstelling aan mogelijke boetes en restricties die in de toekomst kunnen worden opgelegd aan bedrijven met vervuilende voertuigen. Ben je benieuwd welke laadpas of tankkaart voor jouw werknemers het meest voordelig is? Op iCompario.com kun je gemakkelijk de beste opties vergelijken.