Welke auto’s kan je kopen met de Champions League prijzenpot?

De hoogste clubcompetitie van Europa is de Champions League. Alleen de beste clubs ter wereld staan uiteindelijk tegenover elkaar in de knock-outfase. Welke auto’s zou de winnaar van het grootste Europese toernooi kunnen kopen?

Hoeveel verdienen de winnaars?

De teams beginnen al met geld verdienen in de groepsfase van het toernooi. De Champions League heeft niet voor niks de naam ‘miljardenbal’. Het toernooi starten levert de clubs al 13 miljoen op. Door bonussen bij het winnen van wedstrijden zitten clubs al snel aan de 30 miljoen in de groepsfase. Zelfs het team dat niks wint kan meer dan een miljoen euro winnen. 

Clubs die de finale behalen hebben al meer dan 100 miljoen euro verdiend. De halve finale winnen levert bijvoorbeeld 12.5 miljoen op, maar ook de halve finale verliezen is goed voor 7.5 miljoen euro. De club die de Champions League wint krijgt nog eens 20 miljoen. Alles bij elkaar gaat ruim over de 100 miljoen euro heen. Hier kan je een hoop auto’s voor kopen. 

De duurste nieuwste auto ter wereld in 2022

De Bugatti La Voiture Noire staat bovenaan de lijst van duurste auto ter wereld. Het model is geïnspireerd door het exemplaar dat in de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan. De auto begint vanaf 16.5 miljoen, maar dat is pas de startprijs. Elke extra feature of lekkere bekleding kost je al snel een paar miljoenen extra. Als je ongeveer 120 miljoen te besteden hebt kun je ongeveer 4 volledig uitgeruste Bugatti La Voiture Noires kopen. Wie ga jij hier mee blij maken?

Bugatti staat met heel veel modellen op de lijst van duurste auto’s. De Bugatti EB110 kost bijvoorbeeld 7.5 miljoen euro. Een andere naam die we niet kunnen missen is die van Rolls Royce. De auto van de sterren. Shaquille O’Neal zei ooit meer dan 3 Rolls Royce auto’s in één keer gekocht te hebben. De Rolls Royce Sweptail is het duurste model dat bijna 11 miljoen euro waard is. 

Ferrari 250 GTO Berlinetta, 1962

Hoe ouder de auto, hoe minder ze waard worden? Dat is niet zo bij alle auto’s. Van deze Ferrari rijden maar 36 exemplaren rond. De auto was toen voor 18 duizend pond te koop, maar nu hij minimaal 38 miljoen euro waard. Een enorme prijsstijging. 

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, 1955

Deze auto zou je maar één keer kunnen kopen met het prijzengeld van de Champions League. De auto kwam al in 1955 op de markt en behaald een topsnelheid van 290 km per uur. Het was destijds de snelste auto die er was. Er is maar één model over op de hele wereld en daarom is deze 100 miljoen euro waard. 

Op mei 2022 zou de top auto geveild zijn voor 135 miljoen euro. Dit is bevestigd door Ola Källenius van Mercedes. Dit betekent dat het met een hele grote afstand de duurste auto ter wereld is. Je zou de auto waarschijnlijk net niet kunnen kopen met het prijzengeld van de Champions League.