Comfortabel en veilig on the road

Op de motorfiets kruipen doe je het liefst van al zo comfortabel en veilig mogelijk. Met volgende tips en tricks kan je dit voor jezelf verwezenlijken!

Vind je de weg?

De weg vinden tegenwoordig wordt er niet eenvoudiger op: smalle straatjes, doodlopende wegjes,… Wielrenners zien we in het heden meer en meer met een GPS rondrijden. Er heerst zelfs een strijd onderling om de duurste te hebben. Deze trend zet zich ook voort naar de motorwereld. Een telefoonhouder op de motor is een grote aanrader. Al is het om naar het werk te gaan en de snelste route te vinden, of voor je toeristische uitje op zondagnamiddag naar plekken waar je nog nooit bent geweest. Je zult het onvermijdelijk nodig hebben in je loopbaan als motor- of scooter rijder. Deze zijn zo geëvolueerd dat ze reeds waterdicht en schokbestendig zijn. De bevestiging gebeurt niet met een plakbandje, maar met een praktische houder. Deze monteer je simpelweg op je stuur. 

Veilig & comfortabel

Op je motor wil je niet enkel goede gadgets. Voor de veiligheid en de looks, heb je ook speciale motorkleding nodig. Voor bovenaan je lichaam, op je hoofd, heb je al verschillende keuzes. Zo zijn er mutsen en sjaals, maar ook oordopjes, en natuurlijk de helm. Voor je bovenlichaam zijn er de logische zaken: motorjas, onderkleding, regenkleding en handschoenen. Onderaan heb je dan nog de leren broeken met kniebeschermers en motorschoenen.

De gunstig geëvolueerde technologie zorgt ervoor dat deze kledij sterk ontwikkeld is. Dat maakt het enkel veiliger voor de weggebruikers. Ook wordt er meer en meer ingezet op een hoge mate aan comfort. Wel zul je merken dat deze kledij redelijk prijzig is. Dat komt natuurlijk door het leer, ritsen, bescherming. Toch mag je hier niet gierig in zijn. Je speelt tenslotte met je leven. Deze motorkleding vind je in de lokale store, of andere webshops die dit aanbieden.

Meer dan waard

Bij de motoraankoop komt niet enkel de kost voor de motor zelf kijken. Naast enkele belastingen zullen de kledij en accessoires ook een deel van het budget innemen. Dit kan oplopen in prijs, maar veel van deze bijkomende aankopen zijn broodnodig. Dit eerst en vooral voor de veiligheid, maar ook gewoon voor uw comfort. Je zult nooit urenlang op je motorfiets of scooter kunnen zitten indien je kledij of motor niet comfortabel is. Daarom is het nu net de investering waard. Geloof me: het plezier dat je hebt om daarna de vrije baan op te gaan is het meer dan waard!