Dankzij deze tips gaat jouw auto langer mee

Of je nu een stralende sportwagen of een simpele gezinsauto hebt, we willen allemaal dat onze auto’s zo lang mogelijk meegaan. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jouw auto niet alleen langer meegaat, maar er ook als nieuw blijft uitzien.

Regelmatig onderhoud

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van je auto te verlengen. Zorg ervoor dat je regelmatig een bezoekje brengt aan een car detailer die de olie ververst, de bandenspanning controleert, de remmen nakijkt en andere periodieke onderhoudsbeurten uitvoert volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Houd je auto schoon

Een van de beste manieren om de levensduur van je auto te verlengen, is door hem schoon te houden, zowel van binnen als van buiten. Vuil, zand en zout kunnen zich ophopen en corrosie veroorzaken, wat de levensduur van je auto kan verkorten. Neem regelmatig de tijd om je auto te wassen en te waxen om de lak te beschermen en te laten glanzen.

Bescherm de lak

Praat eens met een car detailer over het aanbrengen van een beschermende lakcoating op je auto. Je auto simoniseren kan namelijk helpen om de lak te beschermen tegen krassen, vogelpoep, insecten en andere schadelijke elementen die de glans van je auto kunnen aantasten. Bovendien maakt een goede lakcoating het ook veel gemakkelijker om je auto schoon te houden.

Rijd voorzichtig

Het is verleidelijk om af en toe het gaspedaal stevig in te drukken en je auto tot het uiterste te pushen, maar hard rijden en agressief remmen kunnen de levensduur van je auto verkorten. Probeer daarom soepel te rijden, vermijd plotselinge acceleraties en remmen, en respecteer de verkeersregels. Je auto zal je dankbaar zijn!

Let op vloeistoffen

Controleer regelmatig de niveaus van alle vloeistoffen in je auto, zoals motorolie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof. Vloeistof lekkages kunnen leiden tot ernstige schade aan de motor of andere onderdelen van je auto als ze niet op tijd worden opgemerkt en verholpen.

Opslag in de winter

Als je in een regio woont waar de winters streng zijn, zoals in België en Nederland het geval is, probeer dan om je auto in de wintermaanden binnen te stallen als dat mogelijk is. Extreme kou en vochtigheid kunnen schadelijk zijn voor je auto, vooral als hij voor een lange periode buiten staat. Als binnenstalling geen optie is, zorg er dan in ieder geval voor dat je regelmatig sneeuw en ijs van je auto verwijdert om schade te voorkomen.