Hoe kan je goedkoop je voorruit vervangen?

Wanneer er schade is opgetreden aan de voorruit van uw auto wilt u ongetwijfeld deze zo snel mogelijk laten herstellen. Het prettige aan de voorruit is dat deze is gemaakt van gelaagd glas. Dit gelaagd glas bestaat uit twee glaslagen waar tussenin een laag PVB folie te vinden is. Op deze manier zal de voorruit niet zomaar uit elkaar zal spatten wanneer deze wordt beschadigd. Dat is bij andere autoruiten wel het geval. Goedkoop voorruit vervangen lijkt bij gelaagd autoglas niet zo eenvoudig, maar toch is dit wel mogelijk. Ook wanneer u slechts een beperkt(er) budget voor handen heeft hoeft u het laten vervangen van uw voorruit absoluut niet uit te stellen! 

Dure originele voorruiten met merklogo 

Goedkoop voorruit vervangen is nagenoeg onmogelijk wanneer u er voor kiest om een originele autoruit te kopen. Dergelijke autoruiten zijn namelijk altijd voorzien van een merklogo en mogen daardoor alleen door een merkdealer worden verkocht. Dat mag op het eerste zicht dan misschien niet zo’n probleem zijn, het zorgt er wel voor dat de prijs niet of nauwelijks kan worden gedrukt. Zelfs wanneer een originele voorruit op de tweedehandse markt wordt aangeboden beschikt deze nog altijd over een vrij hoge prijs, omdat origineel autoglas de eerste keer gekocht zal zijn bij een merkdealer. 

Wat maakt een after market autoruit zo interessant?

Buiten de originele voorruiten met merklogo zijn er op de markt ook nog voorruiten te vinden die zijn geproduceerd voor de after market. Goedkoop voorruit vervangen door gebruik te maken van één van deze autoruiten behoort opeens wel tot de mogelijkheden. In vergelijking met originele autoruiten kunnen we vaststellen dat deze after market exemplaren over een zeer lage prijs beschikken. Deze lagere prijs komt voort uit het ontbreken van het merklogo dat bij originele autoruiten dus wel is terug te vinden. Veel automobilisten die geïnteresseerd zijn in het kopen van een after market voorruit stellen zich echter de vraag of het ontbreken van een merklogo ook kwaliteitsverlies met zich meebrengt. We kunnen u op dit vlak alvast geruststellen, dat is zeker niet het geval. Niet alleen de fabriek waarin deze autoruiten worden geproduceerd, maar ook de productielijn is namelijk precies dezelfde. Dit maakt dat u bij originele voorruiten dus uitsluitend meer geld betaalt vanwege de aanwezigheid van het merklogo.

Snel vervangen van voorruit bij ruitschade

De mogelijkheid om bij ruitschade goedkoop een voorruit te kunnen vervangen is belangrijker dan u op het eerste zicht vermoedt. Veel automobilisten hebben niet zomaar een groot bedrag ter beschikking om een beschadigde, dure autoruit te kunnen vervangen. Goedkoop voorruit vervangen zorgt dat er geen financiële risico’s meer hoeven te worden genomen. Vooral in het geval van een beschadigde voorruit wil dat namelijk nog wel eens zo zijn. Niet alleen kan ruitschade in de voorruit het zicht van de bestuurder belemmeren, bovendien brengt het ook de stabiliteit van de voorruit in het gevaar. Tel daar ook nog eens bij op dat een beschadigde voorruit er voor kan zorgen dat uw auto wordt afgekeurd voor de apk en het mag duidelijk zijn dat het absoluut aan te raden is een beschadigde voorruit snel te vervangen.

Goedkoop voorruit vervangen door vakman

Het is u ondertussen ongetwijfeld wel duidelijk dat het erg interessant is om te kiezen voor een after market voorruit voor uw auto. De autoruiten die door Nederlandse autoruit specialisten worden aangeboden zijn geproduceerd volgens de strengste Europese normen. In combinatie met een zeer interessante prijs bent u op deze manier altijd verzekerd van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding. Zo wordt goedkoop voorruit vervangen niet alleen zeer eenvoudig mogelijk gemaakt, daarnaast kan dit ook nog eens gebeuren zonder dat er ook maar enigszins ingeleverd hoeft  te worden op het vlak van kwaliteit.