male worker near pickup truck in industrial area
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Is deze bedrijfswagen iets voor jouw onderneming?

Het zijn vreemde tijden. Ruim twee jaar geleden kwam er ineens een virus genaamd corona de wereld opschudden. In Nederland leidde dat tot een hoop zieken en mensen die overleden. Het land moest op de rem gaan staan en je ontdekte termen zoals lockdown en anderhalvemetersamenleving. Op dat gebied is het nu wat rustiger, maar corona laat zijn sporen nog altijd na. En dat heeft grote gevolgen voor ondernemers die hun wagenpark willen uitbreiden.

Brandstofprijzen

Tot een aantal jaar geleden was het niet zo ingewikkeld. Had je een bedrijfsvoertuig zoals een pick up nodig waar je veel mee ging rijden, dan reed je diesel. Tegenwoordig is die keuze niet meer zo vanzelfsprekend. Om te beginnen is er het milieu. Nederland is net als de rest van de wereld steeds meer bezig met de toekomst. En daarin past het niet dat iedereen op diesel of benzine rijdt. Daarom komt het steeds vaker voor dat ook een pick up elektrisch kan worden gereden. De actieradius wordt almaar groter, waardoor het ook voor een ondernemer die altijd haast heeft rendabel wordt om elektrisch te rijden.

Dan zijn er nog de brandstofprijzen. Die zijn niet meer zo hoog als begin 2022, maar het is nog wel met je ogen knipperen als je de prijzen bij de benzinepomp bekijkt. Diesel is vaak zelfs wat duurder dan benzine. En dat had tot voor kort toch niemand verwacht. Momenteel zijn ook de energieprijzen belachelijk hoog. Daardoor is het lastig kiezen, maar je kan er toch wel van uitgaan dat elektrisch rijden steeds een beetje goedkoper wordt, en rijden op diesel of benzine steeds een beetje duurder.

Pick up wordt populairder

De pick up wordt almaar meer gebruikt door ondernemers. Er zit namelijk een aantal voordelen aan een pick up. Ten opzichte van een bestelbus heeft een pick up vaak wel een achterbank. Zo kan je de pick up ook gewoon als gezinswagen gebruiken. Dat is met een bestelbus lastig. Met een pick up hoef je in dure tijden geen twee (of nog meer) auto’s te kopen.

Daarnaast heeft het rijden in een pick up diverse fiscale voordelen. En daar zit je als ondernemer natuurlijk altijd op te wachten. En omdat de pick up zo in opkomst is, wordt het aanbod steeds groter. Zo kan je voor allerlei luxe gaan kiezen, zoals stoelverwarming. Dat is op koude dagen wel zo aangenaam.