Krassen uit je auto verwijderen – hoe doe je dat?

De kans is groot dat jij het ook wel eens mee hebt gemaakt: je loopt naar je auto en je komt erachter dat je een flinke kras op de zijkant hebt. Dit is natuurlijk erg vervelend, vooral als je normaal gesproken erg zuinig bent op je auto. Maar maak je geen zorgen. Er zijn namelijk een aantal manieren op het gebied van auto krassen verwijderen. Hiermee kan je eenvoudig de glanzende carrosserie weer herstellen. Benieuwd welke manieren dit zijn? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten!

Zelf doen of iemand inschakelen?

Voordat we ingaan op de tips voor het verwijderen van krassen, is het belangrijk om te benadrukken dat je goed na moet denken over de vraag of je het wel zelf gaat doen. Voor veruit de meeste mensen is het handiger om een goede garage te vinden om de auto te herstellen. Hoewel er veel doe-het-zelf-methoden zijn voor het verwijderen van krassen, heeft een professionele garage de spullen en de ervaring die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de klus tenminste echt goed gaat.

Stappenplan om het zelf te doen

Goed, wat als je het nu wel zelf wilt doen? In dit geval is het van belang om de juiste stappen te volgen bij het herstellen van de auto:

  • Beoordeel de kras

De eerste stap is het beoordelen van de ernst van de kras. Als het een lichte kras is, kun je je deze misschien verwijderen met een eenvoudig schuurmiddel. Diepere krassen kunnen echter een uitgebreidere reparatie vereisen. Als je niet zeker weet hoe ernstig de kras is kun je jouw auto het beste naar een garage brengen om dit wel in kaart te brengen.

  • Haal de juiste spullen

Ervan uitgaande dat de kras licht is moet je aan de slag om de juiste spullen in huis te halen. Je hebt een schuurmiddel, een microvezeldoek en wat was nodig. Deze zijn te koop bij elke autoleverancier en zijn bedoeld om kleine krassen en vlekken van het oppervlak van uw auto te verwijderen. Zorg ervoor dat je een schuurmiddel kiest dat geschikt is voor het type lak van je auto.

  • Maak de auto schoon

Was en droog je auto goed om met het reparatieproces te beginnen. Dit zal je helpen om de kras beter te zien. Ook zorgt het ervoor dat het oppervlak geen vuil meer heeft. Breng een kleine hoeveelheid wrijfmiddel aan op de microvezeldoek en wrijf het voorzichtig in een cirkelvormige beweging over de kras. Pas op dat je niet te veel druk uitoefent. Dit kan de lak van de auto namelijk beschadigen.

  • Polijst de auto

Nadat u het mengsel op de kras hebt gewreven, gebruikt u een schone microvezeldoek om het gebied te polijsten. Dit helpt bij het verwijderen van overtollige rubbersamenstelling en een glad oppervlak onthullen. Zodra je de plek hebt gepolijst, breng je wat was aan om de lak te beschermen en om je auto weer te laten glanzen.