/

Tips voor een zorgeloze autohuur op vakantie

Het huren van een auto tijdens je vakantie is een geweldige manier om de bestemming op je eigen tempo te verkennen en te genieten van veel vrijheid. Maar let op: het kan ook een bron van stress zijn als je niet goed voorbereid bent. Om ervoor te zorgen dat je vakantie vlekkeloos verloopt, vind je hier alvast de vijf belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het huren van een auto op vakantie.

1. Verzekeringsdekking

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het huren van een auto is de verzekeringsdekking. Controleer welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de autohuur en bepaal of je aanvullende verzekeringen nodig hebt. In de meeste gevallen worden aansprakelijkheidsverzekering, diefstalverzekering en schadeverzekering aangeboden. Het is belangrijk om te begrijpen wat elk van deze dekt en of je bestaande verzekeringen (zoals een reisverzekering) overlap hebben.

2. Borgsom en creditcard

Beslis je om je wagen te parkeren bij Charleroi Airport? Denk er dan aan dat je een borgsom nodig zal hebben wanneer je er één huurt tijdens je verblijf in het buitenland. Zorg er ook voor dat je over de juiste creditcard beschikt om deze borgsom te betalen, aangezien contant geld meestal niet wordt geaccepteerd. Houd er ook rekening mee dat de tijd die nodig is om de borgsom na het inleveren van de auto vrij te geven, kan variëren. Dit kan van enkele dagen tot weken duren, dus plan die overeenkomstig.

3. Brandstofbeleid

Verder kan het brandstofbeleid van de verhuurmaatschappij variëren. Sommige bedrijven verwachten dat je de auto met een volle tank terugbrengt, terwijl andere een volle tank aanbieden, maar je hem leeg weer mag inleveren. Check dus welk beleid van toepassing is om extra kosten te voorkomen. Overweeg ook de brandstofprijzen op je bestemming om te bepalen of het voordeliger is om de tank zelf bij te vullen.

4. Leeftijdsvereisten

Voordat je je auto laat staan op de parking van luchthaven Charleroi, moet je ten vierde controleren of je voldoet aan de leeftijdsvereisten om er één te huren van een maatschappij. Veel verhuurbedrijven vereisen dat bestuurders minimaal 21 of 25 jaar oud zijn. Als je jonger bent, kunnen er extra kosten van toepassing zijn. Zorg ervoor dat je alle nodige documenten bij je hebt om je leeftijd te verifiëren.

5. Inspecteer de auto

Tot slot is het van essentieel belang om de auto grondig te inspecteren op eventuele schade wanneer je hem ophaalt. Neem de tijd om hem zorgvuldig te bekijken en maak foto's of video's om de huidige staat vast te leggen. Noteer dus eventuele schade in het verhuurcontract om misverstanden bij het inleveren te voorkomen.