Tweedehandsauto Mercedes a klasse kopen? Hier moet je opletten

Een nieuwe auto is natuurlijk geweldig, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat de auto zelf ook spiksplinternieuw is. Tegenwoordig kan je heel goed een tweedehandsauto mercedes a klasse kopen waar je nog heel veel jaren plezier van kunt hebben. In deze blog vertellen we jou waar je op moet letten als je een tweedehandsauto gaat kopen. 

Of je nu gaat voor een mercedes a klasse, een hatchback zoals de Ford Fiesta of een bedrijfsbusje… de keuze in tweedehandsauto’s is gigantisch. Van slechts een paar kilometer op de teller tot het aantikken van de 4 ton. Als je een tweedehands auto gaat kopen is het belangrijk dat je eerst let op een aantal belangrijke punten. 

  1. Wat is mijn budget?
  2. Welke type auto of merk zou ik willen hebben?
  3. Hoeveel is mijn huidige auto eventueel nog waard? 

Zoals je waarschijnlijk wel kunt verwachten helpen deze vragen je met het zoeken van jouw ideale nieuwe auto. 

Advertentie beoordelen 

Als je online gaat zoeken dan zijn er heel veel websites die jou willen helpen met het kopen van een tweedehandsauto. Het is verstandig om jezelf even te verdiepen in het beoordelen van advertenties. Deze advertenties kunnen namelijk geplaatst zijn door particulieren of door bedrijven. Het is goed om te kijken wat er in de advertentie staat, maar het is ook goed te weten welke informatie er juist niet in staat. 

Zo kan je altijd een kentekencheck doen. Dat doe je via de website van het RWD. Je kan dan bijvoorbeeld zien hoeveel eigenaren een mercedes a klasse heeft gehad. Hoe minder is uiteraard beter. Al hoeft het natuurlijk niet te betekenen dat een auto dan slecht is. Je kan hier ook de kilometerstand zien en beoordelen. Maar ook checken of de eerste toelating ook de datum van eerste aangifte is. Als dit zo is dan heb je te maken met een originele Nederlandse auto. Als dit niet het geval is dan heb je een import auto. Ook dan is het belangrijk dat je kijkt of het bijvoorbeeld om een schadeauto gaat en of de kilometerstand nog aannemelijk is. 

Plan een proefrit in

Als je de advertentie vertrouwt, de verkoper hebt kunnen checken en hebt kunnen benaderen dan kan je overgaan op de volgende stap: een proefrit maken. Het is slim om altijd iemand mee te nemen als je een proefrit gaat maken. Het handigste zou zijn om iemand mee te nemen die ook verstand heeft van auto’s. Zorg dat de auto een geweldige APK heeft als je de auto gaat kopen. En probeer eventueel een korte check te doen bij een onafhankelijke garage als je de proefrit gaat maken. Zo kan je direct kijken wat de status is en heb je ook een schatting of de prijs eerlijk is of niet. 

Voordat je tot koop over gaat, check nog één laatste ding: het onderhoudsboekje. Vaak gebeurt dit aan de hand van een onderhoudsboekje. Elke auto heeft dit nodig. Op deze manier kan je controleren of de auto helemaal in goede staat is en altijd goed is onderhouden.