4x tips om goedkoper te rijden in jouw auto

Een auto is een handig vervoersmiddel. We kunnen overal naar toe waar we maar naartoe willen: die vrijheid is natuurlijk ideaal. Maar een auto hebben heeft ook zo zijn keerzijde. Een auto hebben is natuurlijk niet gratis. Sterker nog, het kan een redelijk dure kostenpost worden wanneer je de auto regelmatig gebruikt. Gelukkig zijn er wel een aantal tips om deze kostenpost zo laag mogelijk te houden. Hieronder lees je hoe je met een aantal simpele oplossingen goedkoper kunt rijden.

Tip 1: Goedkopere autoverzekering afsluiten

Wanneer je in het bezit bent van een auto, moet je verplicht een autoverzekering afsluiten. Met een autoverzekering ben je gedekt bij schade die je veroorzaakt aan een ander en eventueel ook schade die je zelf veroorzaakt. Toch kunnen de kosten van een autoverzekering behoorlijk uiteenlopen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van jouw leeftijd, de gewichtsklasse van het voertuig, hoeveel het voertuig waard is en jouw opgebouwde schadevrije jaren.

Als je al jarenlang bij dezelfde autoverzekering bent aangesloten, is het wellicht tijd om je eens te verdiepen in andere verzekeringen. De kans is namelijk groot dat je een goedkope autoverzekering vindt dan waar je op dit moment bij bent aangesloten. Dit komt omdat de premies van autoverzekeringen ieder jaar veranderen, en jij natuurlijk ook schadevrije jaren aan het opbouwen bent. Wil je meteen verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken én ook direct afsluiten? Neem dan eens een kijkje op Alpina.

Tip 2: Zuinig rijden

Het is altijd pijnlijk als je wéér moet tanken. Daar gaat weer vijftig euro over de toonbank, waarmee je weer een weekje kunt rijden. Dat moet anders kunnen. Wellicht kun je jouw rijstijl een beetje aanpassen. Jouw rijstijl kan namelijk grote gevolgen hebben voor het verbruik van de auto.

Zo is het belangrijk om zuinig te rijden. Hoe je dat doet? Allereerst is het belangrijk om jouw auto eens op te ruimen. Hoe meer spullen je vervoert, hoe zwaarder jouw auto het heeft en hoe meer hij verbruikt. Probeer jouw auto daarom zo licht mogelijk te maken. Daarnaast is het belangrijk om altijd met een constante snelheid te rijden. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar bijvoorbeeld op de snelweg wel. Cruise control kan je hierbij goed helpen. Ook is het goed om snel op te schakelen, zodat je in een lager toerental rijdt. Bovendien is het nog een goede tip om de airconditioning alleen aan te zetten wanneer het écht nodig is: de airco kan jouw auto een stuk minder zuinig maken.

Tip 3: Tank slim

We benoemden net al even het feit dat het zo pijnlijk is om iedere keer weer te moeten tanken. Wanneer er weer een tankbeurt aan zit te komen, voer dan eerst goed onderzoek uit waar je het goedkoopste kunt tanken. Zo wordt er altijd gezegd dat je zeker niet moet tanken langs de snelweg. Hier liggen de brandstofprijzen namelijk veel hoger dan wanneer je bijvoorbeeld in een dorp gaat tanken.

Zit je op de snelweg maar móet je tanken? Tank dan maar voor een paar liter, of neem desnoods de afslag en ga in die stad of dorp op zoek naar een goedkoop tankstation. Wil je gewoon tanken in jouw woonplaats? Check dan op internet waar de brandstofprijzen het laagst liggen.

Tip 4: Voer regelmatig onderhoud uit

Daarnaast is het belangrijk om jouw auto regelmatig te voorzien van onderhoudsbeurtjes, klein en groot. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig checken van de bandenspanning: als de banden leger zijn dan normaal, zal de auto ook meer brandstof verbruiken. Ook komt hier het opruimen van de auto weer om de hoek kijken. Bovendien zijn ook de grotere onderhoudsbeurten goed om bij te houden: onderhoudsbeurten voorkomen geborgen gebreken en zullen dure reparaties uit de weg gaan.