6x wat nodig is om thuis te werken, van webcamgirl tot accountant

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Wil jij nu ook meer thuis gaan werken en dat op een comfortabele en gezonde manier doen? Wij zetten 6 tips voor je op een rij. 

Door Corona zijn ook veel werkgever tot het inzicht gekomen dat thuiswerken een hele goede optie is om te geven aan je werknemers. Zo besparen werkgevers op kosten die ze maken op kantoor. Er zijn zelfs werkgevers die het in de arbeidsovereenkomst hebben opgenomen. Zo krijg je een toeslag voor het aantal uren dat je thuis werkt. Die toeslag kan je weer inzetten om het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Denk aan ergonomische materialen of meer zuurstof in je kantoor doormiddel van planten. 

1.    Creëer een werkruimte 

Nu jij steeds vaker van kantoor bent en gewoon thuis werkt, wil je wel een eigen werkplek. Ruim de zolder op of verbouw de inloopkast tot kantoorruimte. Maak een ruimte waar jij je prettig voelt.

2.    Zorg voor de juiste materialen 

Een kantoor is natuurlijk geen kantoor zonder goede materialen. Denk hierbij aan een computer, bureaustoel, een goed sta en zit bureau. Maar dit ligt er natuurlijk helemaal aan wast voor een beroep jij beoefent. Wanneer je als yogadocent aan het werk gaat zal je ook veel op de mat liggen. Wanneer je als webcam model voor Thuis.nl aan het werk gaat wil je heerlijk op bed kunnen liggen. Daarbij zal je ook andere speeltjes gebruiken dan als accountant..

3.    Neem voldoende pauzes 

Werken kan soms behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Vooral wanneer het wat drukker op je werk is kan het zijn dat je de tijd een beetje vergeet. Vooral als je veel met klanten bezig bent of midden in een call of in een chat zit. Werken met behulp van een pomodori systeem kan heel goed werken. Zo krijg je om de zoveel tijd een signaal dat het tijd is voor pauze. Want zelfs als webcam model is pauze af en toe erg belangrijk.

Wil jij als webcam model vanuit huis aan de slag? Klik dan hier voor meer informatie. 

4.    Zorg voor goed internet

De infrastructuur op weg van huis naar jouw kantoor moet natuurlijk kloppen. Je wil zo min mogelijk in de file staan, want dit is behoorlijk tijdrovend. Zo werkt het ook bij jou thuis. Goed internet kan zorgen voor veel meer rust en minder stress voordat je begint met werken. Niet stabiel internet kan ook funest zijn voor een videohall.

5.    Beweeg voor, na en tijdens het werken 

Het is bewezen dat 10.000 stappen per dag je enorm kan helpen wanneer je aan het werk bent en even moet ont stressen. Ga dus voordat je achter je bureau gaat zitten even een rondje lopen. Ook de lange pauzes bieden een goed moment om even te bewegen. Je kan natuurlijk ook oefeningen doen in plaats van wandelen. 

6.    Ruimte, rust en planten 

Een werkruimte moet aan een aantal criteria voldoen. Zo wil je rust en ruimte inbouwen. Maar ook mooie planten kunnen daarbij helpen. Ze geen bijvoorbeeld meer zuurstof in de kamer. Pas ook de lampen aan, voor een fijne werkplek waar jij je goed bij kan concentreren is 500 lux nodig.