Dé voordelen van de monovolume auto

Ben je op zoek naar een nieuwe auto dan ben je zeker niet de enige. Iedere dag zijn er honderden, zo niet duizenden mensen die showrooms langsgaan voor een testritje in een leuke auto. Mocht je op zoek zijn naar een compacte auto die lekker rijdt dan hebben wij de oplossing voor je. Met een monovolume auto weet je namelijk zeker dat je nooit meer moeite hebt om in te parkeren. Maar wat is het voordeel van een mono volume auto vraag je je af? In dit artikel hebben we de belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet!

Optimaal gebruik van de ruimte

Een monovolume auto is de ideale auto voor de mensen die op zoek zijn naar veel ruimte in de auto. Dit komt met name doordat deze auto’s zijn voorzien van een grote laadruimte. Ook beschikken ze over meer dan genoeg zitplaatsen voor iedereen die graag mee wilt rijden. Dat maakt ze perfect voor familie-uitstapjes, er is genoeg plek om al jouw spullen op te bergen. Als je een groot gezin hebt of vaak samen rijdt met vrienden of collega’s, is een mono volume auto ook een geweldige keuze. Met deze auto’s heb je tenminste wel genoeg ruimte om lekker te kunnen zitten.

Hoge mate van gebruiksgemak

Een ander voordeel van monovolumes is het feit dat ze beschikken over een hoge mate van gebruiksgemak. Ze hebben vaak schuifdeuren, waardoor het in- en uitladen van spullen een stuk makkelijker is dan bij andere auto’s. Dit is vooral handig in krappe parkeerplaatsen of wanneer u in een drukke straat geparkeerd staat. Daar komt ook nog eens bij dat deze auto’s meestal zijn voorzien van een hoge rijpositie. Hierdoor heb je als bestuurder een goed zicht op de weg en mis je niets in het verkeer.

Veilig het verkeer in

Wist je dat deze auto’s ook zijn aan te merken als super veilig? Veel modellen zijn uitgerust met handige functies zoals automatisch remmen in noodgevallen, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en adaptieve cruise control. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat de kans op ongelukken aanzienlijk minder wordt. Uiteraard zijn deze auto’s ook voorzien van airbags en andere veiligheidsvoorzieningen die je beschermen in het geval van een botsing of een ander ongeval.

Techniek van de bovenste plank

Naast veiligheidsvoorzieningen zijn mono volume auto’s vaak uitgerust met de nieuwste technologie. Veel modellen zijn uitgerust met functies zoals touchscreens, Bluetooth-connectiviteit en smartphone-integratie. Hierdoor mis je echt niets meer tijdens het rijden. Zo kun je eenvoudig de navigatie-app van je telefoon gebruiken op het touchscreen van de auto als je de weg wilt opzoeken. Of luister naar je favoriete muziek via de Spotify apps die je op hetzelfde display kunt vinden. Door al deze snufjes is het keer op keer een plezier om in een mono volume te rijden!