/

Een nieuwe auto kopen of schade laten herstellen? Tips voor een goede keuze!

Wanneer je schade aan je auto hebt ontstaat al snel de vraag; dit herstellen of nieuwe auto kopen? Dit kan vaak een behoorlijk dilemma zijn. Natuurlijk kun je de experts hierin raadplegen, en de één zal je een eerlijker advies geven dan de ander. Maar houd er altijd rekening mee dat er een eigen belang in schuilt. Zo zal een dealer van mooie nieuwe auto’s vaak aanraden een nieuwe te kopen, en zeggen de oude auto wel in te willen nemen. Om deze vervolgens tegen een klein bedrag te herstellen en dan door te verkopen. Daarom is het goed zelf een autonome beslissing hierin te nemen. Hoe je tot de juiste beslissing komt? Lees snel verder. 

Eerlijk advies 

Waar het gaat om autoschade is het goed om iemand te benaderen voor een eerlijk advies en een offerte met de kosten. Kijk daarna online rond wat de prijs van je auto tweedehands is, en je zul de keuze kunnen maken of het de investering waard is. Stel de tweedehandswaarde van jouw auto is op de markt €2500,- en de herstelkosten €2000,- dan is het slim om toch eens te kijken naar een andere auto. Dit staat niet in verhouding tot elkaar. Twijfel je over de offerte van het schadeherstel bedrijf? Vraag dan bij meerdere aanbieders een eerlijke offerte op en je zult een goede keuze kunnen maken. 

Aanvullende kosten 

Echter zijn er tegenwoordig ook nog andere overwegingen denkbaar bij het maken van de juiste keuze omtrent kosten van een auto. De vaste lasten van een auto worden ieder jaar hoger. Van het verhogen van accijnzen op brandstofprijzen tot het verhogen van de motorrijtuigenbelasting. Het verschilt hier echter wel per auto. Heb jij een oude dieselauto en is die aan een flinke herstelbeurt toe? Reken dan eens uit hoeveel het zou schelen wanneer je deze verkoopt en een duurzamere en/of zuinigere auto koopt. Het verschil in maandelijkse lasten kan zodanig oplopen dat je de extra kosten voor de aanschafprijs er al snel uit hebt. 

Kortom, wanneer je auto schade heeft is het allereerst goed om te kijken wat de kosten van de autoschade zijn, en een betrouwbare partner te vinden die je eerlijk advies geeft. Daarnaast is het belangrijk om ook de vaste lasten in het oog te houden. Lopen deze de laatste jaren iedere maand maar op en op? Dan is het slim om eens een andere keuze te maken, dan zul je op de lange termijn en soms zelfs op de korte termijn een stuk voordeliger uit zijn. Succes met de keuze, want het is een lastig dilemma waarvan je de uitkomst nooit helemaal zeker weet!