Japanse automerken in volgorde van betrouwbaarheid

Japan is sinds het begin van 7de eeuw al voorloper op het gebied van auto’s. In Europa dus ook in Nederland zien we verschillende Japanse automerken op de openbare weg. Maar wat maakt nu dat de Japanner zo goed zijn in het maken van auto’s. Wat je bijvoorbeeld garagehouders veel hoort zeggen is het feit dat ze betrouwbaar zijn. Hier zijn wij voor jou eens ingedoken.

Uit veel onderzoeken is gebleken dat auto’s afkomstig uit Azië goed uit de verf komen. De motor heeft een hoog betrouwbaarheidsgehalte en ook zijn de onderdelen van hoge kwaliteit. Voornamelijk de auto’s uit Japan en Korea scoren altijd hoog. De Reliability Index heeft een top 10 lijst gemaakt. Waarin maar liefst 5 Japanse automerken voorkomen. Mazda, Nissan, Honda, Mitsubishi en Toyota scoren al jarenlang hoog als het gaat om betrouwbaarheid. Hieruit kunnen we concluderen dat we het antwoord op de vraag wel kunnen geven. Zijn Japanse auto’s betrouwbaar? Absoluut!

Top 10 meest betrouwbare Japanse auto’s:

1. Lexus: mega luxe 

Dit is een luxe automerk. Hij is dan ook iets duurder dan de meeste automerken. Maar dan krijg je ook wat. Vaak is de volledige auto voorzien van de nieuwste snufjes en gadgets. Daarnaast staat bij bovenaan op de betrouwbaarheidslijst. Dit automerk is nog niet eens zo heel lang op de markt. Pas vanaf 1989 werd dit merk op de mark gebracht. Toyota bracht Lexus op de markt om onderscheidend te worden in luxe auto’s. In Japan is Lexus op gebied van luxe auto’s dan ook het best verkopende merk. 

2. Honda: Redbull & Max Verstappen

Inmiddels in Honda een groot merk geworden. Het is zelfs uitgegroeid tot een merk dat zich heeft weten te binden aan de Redbullformatie van Max Verstappen. De formule 1 is echter van korte duur want ze hebben aangegeven te stoppen in 2022 i.v.m. verduurzaming van het bedrijf richting 2030. Honda is opgericht door Soichiro Honda. Honda is naast een betrouwbaar automerk ook een betrouwbaar merk voor motoren. De Honda Goldwing is een motor van pure klasse. 

3. Toyota: betrouwbaar model 

Kom je aan bij een garagehouder met een oude Toyota, dan zeggen ze waarschijnlijk dat je hem nooit mag weg doen. Deze auto’s zijn gemakkelijk te herstellen en blijven zo doorrijden tot de 5 à 6 ton. Tegenwoordig zitten er natuurlijk meer elektronica in zo’n auto maar het is en blijft een zeer betrouwbaar model. Het merk Toyota is dan ook verschillende jaren uitgeroepen tot meest betrouwbare auto op de markt. Dus wil je zeker zijn van degelijkheid kies je altijd voor een Toyota. 

4. Mitsubishi: Mitsubishi Motors Corporation

Je kent Mitsubishi misschien als automerk, maar ze vallen onder de Mitsubishi Motors Corporation. Ze maken naast auto’s motoren voor alles wat maar een motor nodig heeft. Dus het kan zo maar zijn dat jouw boormachine voorzien is van een Mitsubishi motor. Dit bedrijf is sinds 2016 onderdeel geworden van Renault en Nissan. Hierdoor heeft het sindsdien een flinke boost gekregen. Ze hebben de Mitubishi Outlander op de markt gebracht. Hierdoor zijn hun aandelen snel gestegen. Tussen 2012 en 2019 verkochten ze maar liefst 32.000 van alleen dit model. 

5. Mazda: snel en betrouwbaar

Mazda, misschien staat het bij je bekend als snelle auto. Maar ook van de betrouwbaarheid wordt iedere autoliefhebber gelukkig. Dit model produceert al sinds 1950 vrachtwagens en zijn zichzelf hierna snel gaan ontwikkelen. De eerste Mazda’s waren in 1967 al een feit in Nederland. Door de jaren heen heeft Mazda veel verschillende auto’s op de markt gebracht. Zo hebben ze de betrouwbaarheid verbeterd. Inmiddels zijn ze nummer vijf op de lijst van meest betrouwbare Japanse automerken. 

6. Subaru: populaire tuningcar

Een echte autoliefhebber gaat nu op z’n tafel slaan. Jawel, de Subaru Impreza was jarenlang de populairste tuningcar. Dit kwam omdat de prijs enorm aansprak voor een relatief snelle bolide. Ze deed Subaru ook mee aan de rallysport en inmiddels maken ze weer een kleine comeback sinds de financiële crisis in 2012. Ze waren bijna failliet. Je zal dan ook niet veel Subaru ’s in Nederland zien rondrijden maar in landen als Georgië, Iran en Turkije zijn het zeer gewilde en populaire auto’s. 

7. Suzuki: wereldwijd  

Dit bedrijf is misschien al ouder dan je denkt. 1909 werd dit bedrijf opgestart door Shunzo Suzuki. Hij produceerde wapens tot 1937. Vanaf dit moment werden de eerste auto’s geproduceerd die het merk Suzuki droegen. Inmiddels is het een groot bedrijf over de hele wereld. Ze produceren op meer dan 35 plekken over de hele wereld. 

8. Nissan: rallyraces

Ook een bolide die vooral zijn strepen heeft gehaald door de snelle auto’s. Zij doen nog steeds mee aan rallyraces over de hele wereld. Dit merk is één van de meest produceerde auto’s in Japan. Momenteel weten ze meer dan 60 modellen te produceren over de hele wereld. Ze hebben sinds een aantal jaren ook de start gemaakt met een betaalbaar merk: Datsun, en een wat luxer merk Infinti. 

9. Daihatsu: overgenomen 

Een merk dat eigendom in van Toyota. Dit was niet altijd het geval, maar Toyota heeft het bedrijf opgekocht om zo nog meer auto’s te kunnen produceren. Door deze overname zien we dat het bedrijf ook zichtbaarder is geworden in Nederland. Helaas zijn ze sinds 2013 gestopt met de import van auto’s naar de Benelux. 

10. Isuzu: vrachtwagenmerk

Een minder bekend merk voor de meeste. Ze zijn tot op heden een nog onafhankelijk bedrijf. Ze zijn niet al veel hierboven overgenomen en kunnen nog altijd op hun eigen benen staan. In Nederland zijn de verkoopcijfers laag. Maar in Japan staan ze bekend als een betrouwbaar vrachtwagenmerk.