/

Auto wrappen: wat is het en wat zijn de gemiddelde kosten?

Het is een steeds bekender en veelvoorkomende fenomeen. De kleur en de looks makkelijk omtoveren door je auto te laten wrappen. Als het ware pak jij jouw auto in met de bedoeling hem nooit meer uit te pakken. Maar wat is wrappen nu eigenlijk? Waarom is het zo populair en wat zijn de kosten van het verpakken van jouw auto? Wij hebben dit voor jou uitgezocht. 

Wat is carwrapping?

Doormiddel van een speciale vinylfolie kan jij jouw auto laten verpakken. Je plakt als het ware een grote sticker over jouw hele auto heen. Hierdoor ontstaat er een compleet ander uiterlijk. Dat is wat carwrapping is.

Doormiddel van een goede en betrouwbare folie beplak jij jouw auto. Deze folie is helemaal te vormen naar jouw auto. Dit betekent dat hij dus mooi gevormd om jouw bumper heen kan maar ook jouw spiegels of deurklinken kan jij op deze manier voorzien van een andere tint. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld steeds meer auto’s met een matte lak. Vaak wordt dit gedaan doormiddel van deze carwrapping methode. 

Wat zijn de gemiddelde kosten voor carwrapping?

Het laten wrappen van jouw auto heeft niet een éénduidige prijs. Het kan oplopen van 500 € naar wel 5000 €. Dit heeft te maken met de grote van jouw auto. Het type wrapmateriaal dat wordt gebruikt en wat je wil laten wrappen.

Het goedkoop wrappen van jouw auto kan bijvoorbeeld als jij alleen jouw spiegels, bumper of deurklinken wil laten voorzien van een wrap. Als jij jouw volledige auto voor 500 € kan laten wrappen dan moet je nagaan of er wel de juiste materialen worden gebruikt. Het kan namelijk zijn dat er folies worden gebruikt die niet hoog van kwaliteit zijn en hierdoor snel stuk gaan of afbrokkelen. 

Wanneer jij kiest voor topklasse wraps kan je vaak kiezen uit verschillende kleuren en types. Dan ga je ook merken dat de kosten snel de lucht in schieten. Maar je weet dan zeker dat er met zorg wordt omgegaan met jouw auto. De wrap zal perfect in het oog vallen en je kan uitgaan van een goede garantieperiode vanuit de dealer die het realiseert. 

Wil jij niet te veel en niet te weinig uitgeven maar jouw auto volledig laten wrappen dan komen de kosten vaak uit op zon €1500 tot €2000. Dit zijn realistische prijzen voor een gemiddelde carwrapping. 

Wat is de meest voorkomende kleur bij carwrapping? 

Wrapfolie kan je in alle mogelijke kleuren krijgen. Je kan op eigen inzicht kiezen voor een tint of kleur die bij jou past. Je kan dus kiezen voor een zeer opvallende gifgroene kleur, maar ook als jij alleen de tint van jouw auto iets wil aanpassen is dit geen probleem. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van meerdere gecombineerde kleuren. Ze kunnen bijvoorbeeld ook jouw auto bestickeren en vervolgens bepaalde onderdelen spuiten. De meest voorkomende carwrapping kleur of type van dit moment is de matte lak. Ook kan jij ervoor kiezen om jouw auto te carwrappen met bijvoorbeeld alleen maar icoontjes. Zo hebben wij weleens gezien dat iemand allemaal emoticons op zijn auto liet wrappen. 

Onderhouden van auto gewrappde auto?

Eigenlijk is er geen groot verschil in het onderhouden van jouw auto wanneer jij bent gegaan voor een wrap. Wanneer jij een gewone lak auto hebt zorg jij ervoor dat je stof, vuil en vogelpoep snel verwijderd. Dit werkt hetzelfde met een auto voorzien van een wrap. Let erop dat je dit doet, want bijvoorbeeld vogelpoep kan slecht zijn voor uw lak. Hierdoor kan er bijvoorbeeld erosie ontstaan. 

Het wassen van jouw auto doe je het beste met de hand. Niet alleen wordt hij dan beter schoon als door de wasstraat, maar zo kan je er met een fijnere touch mee omgaan. Wanneer jij helaas niet de mogelijkheid hebt je auto met de hand te wassen, dan is de wasstraat geen groot probleem. Bij een matte lak zorg je ervoor dat je geen wax gebruikt. Wax kan ervoor zorgen dat de matte lak gepolijst wordt. Hierdoor heb je na verloop van tijd weer een glimmende auto, en dat wil je juist voorkomen. 

Er zijn verschillende onderhoudsproducten beschikbaar die je kan gebruiken bij aanschaf van een carwrap. Deze zijn vaak minder bijtend dan andere schoonmaakmiddelen waardoor je de wrap nog langer in de juiste conditie houdt. 

Waarom moet ik gaan voor carwrapping?

  1. Als jij op een snelle manier jouw auto een sportieve of uitdagende look wil geven, dan ga je voor een carwrap. Door de wrap wordt namelijk de onderliggende laklaag beschermd. 
  2. Je geeft jouw auto binnen ‘’no time’’ een andere kleur of uiterlijk. Dus de ene dag staat er een zwarte auto voor jouw deur en de volgende dag heb jij een compleet rode auto staan. Wat jij maar wil valt natuurlijk te realiseren. 

Waar moet ik op letten bij carwrapping?

  • Belangrijk is dat je niet voor de goedkoopste folies of dealers gaat. Dit levert vaak niet het mooiste resultaat op. Hierdoor krijgt jouw auto niet het gewenste uiterlijk. 
  • Geef de kleur van jouw auto na afloop aan bij de RDW. Zij hebben namelijk jouw huidige kleur in de databank staan. Wanneer jij dit niet doet en je wordt aangehouden kan je tegen vervelende boetes aanlopen. Ook kan jij jouw auto helaas niet zomaar iedere kleur geven die je wil. 
  • Ga niet zelf wrappen. Voor het mooiste resultaat laat jij altijd je carwrap doen bij een gerenommeerd bedrijf. Deze zijn gespecialiseerd en zorgen er altijd voor dat jouw auto in een perfecte staat weer bij je wordt afgeleverd.