Mag je met een kapotte toerenteller rijden
/

Mag je met een kapotte toerenteller rijden?

Het kan zijn dat er bepaalde onderdelen in je auto niet meer helemaal werken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de toerenteller. Dit kan best lastig zijn, want zo kan het moeilijker zijn om in te schatten wanneer je door moet schakelen en wanneer niet.

Daarnaast is de vraag mag je met een kapotte toerenteller rijden al snel gesteld. Je wilt namelijk geen boete ontvangen of aangehouden worden. Je wilt juist dat je door kunt rijden en eventueel de teller nog maken. Hier leggen we je alles uit over of een toerenteller verplicht is en of je mag rijden met een kapotte toerenteller.

Is een toerenteller verplicht?

In principe is het niet verplicht om een toerenteller te hebben. Het is een makkelijk onderdeel in je auto om te herkennen wanneer je moet schakelen, maar hij is niet verplicht. Als hij defect is, mag je dus wel doorrijden. Je hoeft er dus niet per direct voor naar de garage toe te gaan.

Een toerenteller kan het rijden wel een stuk makkelijker maken. Het is dan ook wel te adviseren om een toerenteller te repareren wanneer hij kapot is. Let er wel op, want een toerenteller is wat anders dan een snelheidsmeter. De snelheidsmeter moet altijd werken en mag absoluut niet kapot zijn. Let er dus op dat je wel naar de juiste meter kijkt.

Mag je met een kapotte toerenteller rijden?

Het korte antwoord is eigenlijk gewoon, ja. Je mag door rijden met een kapotte toerenteller. Het is wel aan te raden om te kijken hoe de toerenteller dan kapot is gegaan. Soms is er meer schade in de auto aanwezig, terwijl je dit aan de buitenkant niet kunt zien. Dan kun je het toch beter laten onderzoeken.

De toerenteller kan ook kapot zijn als je een auto wilt kopen. Dan is het altijd aan te raden om na te vragen hoe de teller kapot is gegaan. Je mag misschien wel zonder toerenteller rijden, maar de teller gaat natuurlijk niet zomaar kapot.

Wel of niet de toerenteller laten maken?

Nu kan jij je natuurlijk afvragen of het wel nodig is om de toerenteller in je instrumentenpaneel te laten maken. In principe is het niet nodig om de toerenteller te laten maken. De meeste mensen die in een schakelauto rijden, kunnen aan het geluid van de auto wel horen of je door moet schakelen of niet.

Het kan wel gewoon weg makkelijk zijn om een werkende toerenteller te hebben. Door de toerenteller te laten maken, weet je in ieder geval zeker dat je niet in te veel toeren rijdt. Uiteindelijk heb je zelf de keuze wat je wel en niet handig vindt om te doen. Persoonlijk adviseer ik wel om hem te laten maken, zodat je zeker weten een goed werkende auto hebt.