Tips voor indeling van jouw bedrijfsvoertuig 

Iedere ondernemer heeft weer zijn eigen eisen als het gaat om de indeling van zijn bedrijfsvoertuig. Wij geven je in dit artikel daarom een paar tips zodat jij de perfecte bedrijfsauto kan inrichting. 

Jij kiest voor een bedrijfsvoertuig die bij je past. Daar begint het allemaal bij. Dus je kan kiezen voor een kleine Caddy, maar ook voor een E-crafter als je iets meer wil letten op het milieu. Genoeg keuzes. Wanneer je dit hebt gepaald aan de hand van jouw beroep is het tijd om je bedrijfswagen zo gericht mogelijk te gaan inrichten. Hierbij gaan wij je helpen. 

Wat heb jij nodig? 

Nu jij weet welke bedrijfswagen je gaat rijden is het tijd om na te gaan welke inrichting bij je past. Bedrijfsvoertuigen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Sommige hebben bijvoorbeeld een onhandige diepte en anderen zijn een stuk ronder waardoor je vierkante materialen niet makkelijk mee kan nemen. Heb jij vooral vaste materialen mee of heb je ook spullen die je los meeneemt? Een lader of neem je vaak lange planken mee? Dit zijn dingen om over na te denken voor je begint aan een vaste indeling.

1.     Dubbele laadvloer 

Wil je zo efficiënt mogelijk omgaan met je ruimte? Dan kies je voor een dubbele laadvloer. Hier verhoog je de vloer iets. In de onderste laag van de vloer kan je bijvoorbeeld lange lades verwerken of je kan kiezen voor vrije ruimte om bijvoorbeeld je verfbokken in op te bergen. Ideaal wanneer je niet zo veel ruimte hebt in je bus. 

2.     Dakdragers 

Een volgende tip is het installeren van goede dakdragers. Zo kan je alle ruimte in je bedrijfsauto optimaal gebruiken. Je legt de losse onderdelen namelijk gewoon op het dak. Vooral perfect als je een ladder meeneemt naar klussen.

3.     Kasten en vakken 

Nu kan je kiezen voor vaste kasten en vakken in je bedrijfsauto. Hierbij heb je al je gereedschap en koffers nodig. Je gaat namelijk alles zo precies mogelijk uitmeten. Op deze manier heb je de ideale maten voor bijvoorbeeld jouw boormachine koffer of voor die potten verf. 

Je kan ervoor kiezen om zelf je bus in te richten, maar je kan het ook laten doen. Er zijn veel bedrijven die dit doen. Let ook op dat als je jouw materialen in de bedrijfswagen laat liggen je ene goede verzekering afsluiten.