Beste Kleine Auto 2023

Ben je op zoek naar een kleine auto? Dan is er in 2023 gelukkig erg veel keuze! Bijna elk automerk heeft tegenwoordig wel een compacte stadsauto tussen hun aanbod. De verstedelijking in ons land neemt alleen maar toe, dus het hebben van een kleine stadsauto is erg fijn. Om het wat makkelijker te maken, hebben wij de beste kleine auto’s van 2023 op een rij gezet.

Waarom een kleine stadsauto?

De klasse van de kleinste automodellen, het zogeheten a-segment, is nog steeds erg populair. Woon je in de stad of ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan zou een kleine stadsauto wel eens uitkomst kunnen bieden. Of je nou even wil gaan winkelen, een afspraak hebt met vrienden of dagelijks reist, met een kleine auto is het rijden een stuk comfortabeler. Kopers van een kleine stadsauto hebben meestal twee redenen om zo’n klein auto aan te schaffen. De eerste reden is dat deze auto vaak een stuk goedkoper is. Kleine auto’s wegen weinig en hebben dus een laag verbruik. Vooral als je weinig kilometers maakt, is deze auto interessant. Dit komt door de lage aanschafkosten en gebruikskosten. Ten tweede zijn deze auto’s klein en compact. Hierdoor zijn ze goed wendbaar, zodat het makkelijk is om door smalle straatjes en druk verkeer te manoeuvreren.

Wat maakt een goede stadsauto?

Om in de lijst van beste kleine auto’s van 2023 te komen, moet de auto natuurlijk wel aan een aantal criteria voldoen. Wij hebben de criteria op een rijtje gezet.

  • Uitrusting en actieve veiligheid. Veiligheid in de auto is natuurlijk het belangrijkst. Fabrikanten van compacte auto’s willen de auto’s zo goedkoop mogelijk aanbieden, maar dit mag nooit ten koste gaan van de veiligheid van de auto.
  • Vervolgens is het belangrijk dat de auto zuinig is. De zuinigheid is voor veel mensen de reden om een auto uit dit segment aan te schaffen.
  • Ondanks dat de auto klein is, moet de auto wel voldoende comfort en ruimte bieden. Helaas is dit niet bij alle stadsauto’s vanzelfsprekend. Toch zijn er meerdere modellen te vinden die ondanks hun compacte formaat veel comfort bieden.
  • Met deze auto wil je je makkelijk door een stad manoeuvreren. Hiervoor is het belangrijk dat de auto goed wendbaar is. De auto moet een soepele transmissie, voldoende motorvermogen en een goed in de hand liggend stuur hebben.
  • Het laatste belangrijke punt is het design van de auto. Het oog wil tenslotte ook wat. Iedereen rijdt graag in een mooie auto.

De beste kleine auto’s van 2023

Dit zijn ze! Hieronder een lijst van de auto’s die je dit jaar zeker kunt overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe auto!

Opel Karl

Dit is misschien wel een van de meest verkochte modellen van ons land. Deze Duitse auto werd in 2015 op de markt gebracht. De auto is erg ruim voor een auto in dit segment en is heel netjes afgewerkt. Ondanks dat de auto laag is in gewicht, komt de auto niet traag over. Met een vanaf prijs van € 12.099,- is deze compacte wagen heel erg betaalbaar. In juni 2019 stopte Opel echter met de productie van de Karl, dus hij is alleen nog als occasion verkrijgbaar. Mocht je toch een gloednieuwe auto willen, dan hebben we hieronder alternatieven!

Skoda Citigo e iV

Elektrische stadsauto’s zijn enorm populair onder mensen die zich in drukke steden begeven. De CITIGO e iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA. Voor een stadsauto is hij niet goedkoop, maar voor een elektrische auto is hij wel betaalbaar. De moderne look die je bij een stadsauto verwacht, wordt hier gecombineerd met een gegarandeerd rijplezier. Het ontwerp is aantrekkelijk en met deze auto lever je een bijdrage aan een beter milieu.

Volkswagen e-Up!

Een kleine stadswagen die verassend groot aanvoelt. Dat is de Volkswagen e-Up!. Voorin kan je erg comfortabel zitten en ook de kofferbak is redelijk ruim. Ook dit is een elektrische auto die het beste van twee werelden combineert: geen uitstoot, een grote actieradius (250 km), compact en wendbaar. Daarnaast licht de auto lekker op de weg en stevig in de bochten, wat veel vertrouwen geeft tijdens het rijden.

Kia Picanto

Deze échte stadsauto is niet nieuw, maar wel nog steeds nieuw te krijgen in 2020. Ook deze auto heeft ondanks zijn compacte uitstraling een ruim interieur. Veel zitruimte en een verassend ruime kofferbak. De auto is erg wendbaar en rijdt daarom erg lekker. Verder is de auto uitgerust met een airco en radio met mp3-speler. Als kers op de taart is deze auto helemaal niet duur voor zijn klassement, nog geen 13.000 euro!

Ranault Zoe

Deze volledige elektrische auto is onlangs vernieuwd en heeft een nog groter accupakket gekregen. De auto kan nu 395 km op een volle accu rijden! De Renault Zoe is met zijn vanaf prijs van 33.590 euro de duurste auto in de lijst, maar dit maakt is hij helemaal waard. De auto heeft veel comfort, cruise control met snelheidsbegrenzer en licht- en regensensoren.

Fiat 500

Dit is misschien wel de bekendste auto van ze allemaal, de Fiat 500. Dit komt door zijn karakteristieke design. Zo is de Fiat 500 namelijk één van de eerste auto’s geweest die in dit formaat op de markt kwam. Nog steeds zie je weleens de oude modellen op straat. De Fiat 500 is niet gemaakt voor de grote afstanden, maar juist voor de korte ommetjes. Maar wanneer je een auto nodig hebt zonder problemen, dan is de Fiat 500 wat voor jou. 

Chevrolet Spark

Steeds vaker zien we dat ook Amerikaanse auto’s in Europa zijn ze vinden. Vooral Chevrolet is een flinke sprint aan het trekken in Europa. De Chevrolet Spark is gemaakt door het merk Daewoo. Op 2014 kwam hij op de markt en gelijk waren er ontzettend veel liefhebber. Het is een betrouwbare auto en hier is hij dan ook op gemaakt. Helaas is hij qua comfort niet te vergelijken met de nummer één in deze lijst.

Toyoya Aygo

De Toyata Aygo is een van de meest gezochte stadsauto’s. De Aygo is dan ook de betrouwbaarste auto in zijn klasse. Dat concludeert de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB. Verder is de auto licht, compact, goedkoop en erg zuinig. Deze auto is niet elektrisch, maar wel uitgerust met een rijhulpsysteem als noodremhulp en rijstrookassistent. Ook kan je de auto helemaal naar je eigen wensen personaliseren.

Skoda Citigo

Als je op zoek bent naar een 100% elektrische auto dan is dit eerste model van Skoda een mooie voor jou! De looks zijn extreem modern en daardoor prachtig omte zien! En hoewel het een stadsauto is, is de auto hartstikke ruim. Je kan deze ruimte heel makkelijk en compact inzetten. Evenals de techniek die voor deze auto is gebruikt. Snelle laadtijd en een grote actieradius! 

Hyundai i10

Dit is een prachtige en handige stadsauto waarmee je gemakkelijk manoeuvreert. En de kleinste parkeerplekjes? Die zijn voor jou! De wendbaarheid van deze auto is gigantisch en rijdt daarmee heerlijk. De lengte is 3,67 meter en de breedte 1,68 meter. Door compacte buitenmaten ervaar je veel interieurruimte aan de binnenkant. Flexibele en ruime auto! Daarnaast is het model ook opvallend dynamisch gemaakt met scherpe hoeken en strakke lijnen. Hiermee kun je rekenen op een echte eyecatcher waar je ook rijdt!