Beste Tablethouder voor in de auto

Een tablet in de auto zorgt altijd voor vermaak, informatie bij de hand, of gewoon omdat je hem mee moet naar werk. Een tablethouder voor in de auto kan daarom ook erg makkelijk zijn, maar welke is de beste?

Tablet in de auto

Een tablet meenemen in de auto kan handig, makkelijk of leuk zijn en het kan de reis soms aangenamer maken. Als de bijrijder wat werk wil doen in de auto, is een tablet een mooi handig formaat om mee te nemen en het werkt fijner dan een telefoon of laptop. Ook kan de bijrijder makkelijk navigeren op een grote tablet en kan de bestuurder zelfs vanaf zijn positie goed zien welke kant hij op moet. Daar is het scherm groot genoeg voor.

Tablet voor de kinderen

Tegenwoordig spelen kinderen vaak spelletjes op hun eigen smartphone, de smartphone van hun ouders of op de tablet. Vooral in de auto kan een tablet een leuke afleiding zijn voor kinderen. Zeker wanneer er een lange reis gemaakt moet worden of als je op vakantie gaat. Een tablet biedt vele mogelijkheden en er kunnen heel wat spelletjes op gespeeld worden. Tijdens urenlang autorijden kan je er echter ook voor zorgen dat er iets anders te doen is in de auto. Zo lang naar een scherm staren is ook niet bepaald gezond voor jonge kinderen.

Met een handige tablethouder kan je de tablet opbergen als je hem niet meer nodig hebt. Voor de kinderen is het bijvoorbeeld makkelijk om de tablethouder om de hoofdsteun van de twee voorste stoelen te hangen. De tablet kan makkelijk worden opgeborgen, maar kan ook handig worden opgehangen als er een film gekeken wordt. Net als de dvd-hoofdsteunen van vroeger is er nu een tablethouder die het kijken van een film aangenaam maakt voor de kijkers achterin de auto. De houder is zelfs niet alleen voor de tablet. De houder is als een soort net, dat aan de achterkant van de voorste twee stoelen hangt. Je kan de tablet erin stoppen, maar ook eten, drinken, tekenspullen en een knuffel. Alles wat je kinderen nodig hebben, zit handig opgeruimd in één houder.

2B Car Backseat Holder

De R2B Car Backseat Holder is geschikt voor zowel tablets als smartphones tussen 12,4 en 18,7 cm. Dat is ongeveer 4 tot 11 inch omgerekend. Daar passen dus heel wat telefoons en tablets in. Over het algemeen zal je deze houder alleen aanschaffen als je een tablet wilt laten ondersteunen. Je kan deze houder 360 graden draaien, zo houd je hem gemakkelijk in elke gewenste positie. Je bevestigt de houder aan de hoofdsteunen van de autostoelen. Als je gaat rijden kan je gemakkelijk de tablet of smartphone erin klikken en de houder houdt hem de gehele weg goed vast. Trillen doet het apparaat bijna niet. Zo kan je lekker lang genieten van films of series.

Leafu hoofdsteun houder

Net als de tablethouder van R2B, is ook deze houder zeer geschikt voor in de auto. Het installatiesysteem is net iets anders, maar deze is ook prima voor een tablet. Ook deze Leafu is geschikt voor alle toestellen van 4 tot 11 inch. Bijna alle tablets en smartphones passen dus in deze houder. Deze Leafu heeft echter wel een leuk extraatje. Je kan namelijk ook de Nintendo Switch in de houder vastklemmen. En dat is leuk voor kinderen die houden van spelletjes spelen. Met een Nintendo kunnen kinderen zich meestal urenlang vermaken en ook samen spelen is mogelijk. Door de controllers eraf te halen kunnen er twee personen spelen bij bepaalde spelletjes. Schuif de controller er weer aan als je met de switch in je handen wilt spelen. Dat is dan weer meer geschikt voor één speler.

Macally HRMOUNTPRO hoofdsteun houder

Ook deze tablethouder is er een om direct aan te schaffen. Met name als je een auto hebt waar meerdere kinderen achterin zitten. Bijvoorbeeld ook als je vier of zelfs vijf kinderen achterin hebt. Deze tablethouder heeft namelijk een uitschuifarm. Je klemt de houder vast aan een hoofdsteun van de voorste autostoel en schuift de arm waaraan de tablet vastzit net zo ver als je wil naar het midden. Op die manier heb je maar één tablet en tablethouder nodig om meerdere kinderen te entertainen.

Kijk even goed naar wat voor model je aanschaft, sommige van deze houders moet je vastmaken aan beide voorste stoelen. Dat kan vervelend zijn voor de passagiers voorin, aangezien die hun stoel niet meer kunnen verstellen. Bij de Macally heb je daar verder geen last van omdat deze maar aan één stoel vastzit.

Trust Mobile Tablethouder

Toch zijn er niet alleen maar tablethouders voor kinderen of voor op de achterbank. Ook de bestuurder en de bijrijder hebber soms baat bij een handige tablethouder in de auto. Natuurlijk is het voor de bestuurder alleen de bedoeling om de tablet handsfree te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld makkelijk als je de navigatie op de tablet volgt. Ook kan je tijdens een pauze of vastzittende file even snel op je tablet kijken, zonder dat je die helemaal uit je tas hoeft te zoeken. De Trust Mobile tablethouder is handig om te gebruiken en nog makkelijker om in de auto te installeren. Je kan hem met de zuignap op het raam of op een glad dashboard neerzetten. En verstellen zodat jij hem goed kan zien. Hij past op elke tablet van 7 tot 11 inch en is een uitkomt voor elke bestuurder.