Beste Bekerhouder voor in de auto

Ben je vaak onderweg in je auto, dan is een goede bekerhouder onmisbaar. Wat maakt een goede bekerhouder en welke van al deze keuzes is het beste?

Waarom een bekerhouder?

Je vraagt je misschien ook wel af of je überhaupt wel een houder voor je beker nodig hebt. Sommige mensen drinken hun kopje koffie gewoon even op in het tankstation, buiten of ze houden de beker in hun hand tijdens het rijden. Toch kan een bekerhouder handiger zijn dan je denkt. Een kopje koffie kan namelijk behoorlijk heet zijn en ook wel een tijdje heet blijven. In je bekerhouder laat je de koffie rustig even afkoelen terwijl jij alweer onderweg bent naar je bestemming. Daarnaast is het belangrijk om je handen vrij te houden tijdens het rijden. Zeker als je net weer de weg op gaat heb je beide handen nodig om te sturen, schakelen en je richting aan te geven. Allemaal niet zo makkelijk met een hete kop koffie in je hand.

Drink je nou helemaal geen koffie of thee of wat voor hete drank dan ook, ben je misschien ook in de veronderstelling dat een bekerhouder niet nodig is. Ook voor mensen die weinig tot geen koffie of thee drinken kan een bekerhouder in de auto erg nuttig zijn. Een lange reis gaat vaak gepaard met wat drinken of eten. Of dit nou een kop koffie, een flesje water of een blikje drinken is, deze kan je allemaal makkelijk kwijt in je bekerhouder. Zelfs een kleine snack kan je gemakkelijk in je bekerhouder bewaren, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is, maar wel zo makkelijk. Dan glijdt je frikadelbroodje tenminste niet van het dashboard af in de eerste bocht.

De beste bekerhouders

Nu we hebben vastgesteld dat eigenlijk iedereen een bekerhouder in zijn of haar auto nodig heeft, weet je nog niet wat voor soort bekerhouder je dan moet aanschaffen. Sommige auto’s hebben ook al een ingebouwde bekerhouder. Toch zijn deze soms niet helemaal de juiste maat, heb je er maar één terwijl je liever twee wil, of hij ligt al vol met je sleutels, parkeerschijf en nog wat rotzooi. Wat zijn de beste bekerhouders voor in de auto in 2020?

Ventilatierooster

Een van de bekendste houders zijn bekerhouders voor in het ventilatierooster. Je kan deze bekerhouders heel makkelijk in de roosters van de ventilatie steken of klikken. Ze zouden dan perfect kunnen blijven hangen, zelfs al er het gewicht van een vol glas of flesje aanhangt. Het nadeel van deze bekerhouders is echter dat niet alle ventilatieroosters hetzelfde zijn. Sommige roosters zijn rond, andere vierkant, soms staan de roosters horizontaal en andere staan verticaal. Als je een bekerhouder wil kopen die je in een ventilatierooster kan vastzetten, lees dan even goed de beschrijving en kijk goed of deze houder in wel in je auto past.

Aan het portier

Dan is er nog een mogelijkheid om een bekerhouder aan het portier te monteren. Het monteren zelf gaat erg makkelijk en binnen enkele minuten kan je al op weg zijn met je eigen bekerhouder aan het portier. Een bekerhouder aan het portier is vooral gemakkelijk en snel binnen handbereik, waar sommige bekerhouders ingebouwd in de auto nog wel eens wat ver weg kunnen zitten. Met name als je linkshandig bent als bestuurder, is dit een handige optie, aangezien het blikje links van het stuur zou zitten. Het nadeel van een bekerhouder aan het portier is dat je er sneller tegenaanstoot tijdens het rijden dan wanneer de bekerhouder aan het ventilatierooster zou zitten. Daarnaast kan er maar een persoon bij als je hem aan het portier hangt. Hij zit of aan de bijrijders kant, of aan de kant van de bestuurder. Tenzij je er twee wil hebben, aan elke kant één.

Waarom een extra bekerhouder?

In de meeste auto’s zit een universele bekerhouder. Als dat zo is, waarom zou je dan nog een extra set kopen? Dat heeft eigenlijk best een goede reden. Vanuit de auto-industrie wordt er steeds meer bezuinigd op deze bekerhouders. Vroeger werden deze bekerhouders nog echt gemaakt met een antislip laag, tegenwoordig is het allen een rond gat met een middelconsole. Dat is niet de allerbeste manier om drankjes in te vervoeren. Daarnaast zitten deze bekerhouders altijd tergend dichtbij de schakelpook. Een beetje enthousiaste bestuurder heeft vast wel eens een bekertje koffie aangetikt en een gemorst. Voor een veiliger vervoer van je drankjes en meer gemak kan je daarom beter een extra bekerhouder aanschaffen.

Hoe kies je de juiste bekerhouder?

Nu je weet waarom een extra bekerhouder echt handig is en waar je hem kan monteren, hoef je alleen nog maar een mooie bekerhouder uit te zoeken. Er zijn oneindig veel varianten op de bekerhouder, maar niet al het materiaal is even geschikt en ook de vorm kan bepalend zijn voor in jou auto.

Kijk allereerst naar waar je het liefst de bekerhouder wil installeren. Daarna vallen er namelijk aardig wat keuzes af en zo kan je direct gericht zoeken. Wil je een bekerhouder die je kan verstellen, zodat je er ook bijvoorbeeld grotere meeneembekers in kan doen? Als dat zo is, kan het zijn dat de bekerhouder iets duurder uitvalt. Wil je liever een bekerhouder die twee drankjes kan dragen, dan zien de prijzen er ook weer een tikkeltje anders uit. Over het algemeen zijn dat houders die je ok in het ventilatierooster stopt, omdat zowel de bestuurder als de bijrijder er dan goed bij kan. Genoeg om uit te kiezen dus.