/

Op reis met de motor: dit neem je mee

Op reis met de motor is zalig: dagenlang genieten van prachtige uitzichten, eindeloze vrijheid en één zijn met de baan en de natuur. Maar wat heb je nu nodig tijdens zo’n motorreis en hoe begin je eraan?

Waar ga je naartoe?

Je hoeft het warme water niet uit te vinden: er zijn al prachtige reizen uitgestippeld om een motor roadtrip te doen. Denk aan populaire bestemmingen zoals Schotland, Italië en Zwitserland. Maar ook wat verdere landen zijn een aanrader: zo is de Ruta 40 in Argentinië in de lente een prachtige en legendarische route. Ook de Andes kan je daar beklimmen tijdens de zomer (de wintermaanden bij ons).

En vergeet natuurlijk het land der roadtrips niet: de Verenigde Staten. Voor heerlijke zonneschijn is de Pacific Coast Highway een klassieker of Route 66. Aan de Oostkant is de Blue Ridge Parkway drive een aanrader: van Shenandoah National Park in Virginia rijd je naar Great Smoky Mountains National Park in North Carolina en geniet je van een indrukwekkende tocht vol natuurpracht.

Wissel af

Tijdens roadtrips kan je gewoon op de snelweg blijven, maar dan mis je natuurlijk de pittoreske plaatselijke wegen. Kies daarom voor een afwisselende tocht en las genoeg pauzes in. Het is belangrijk om geconcentreerd, veilig en gehydrateerd te blijven. Stop dus eens voor een lekkere koffie in een café en vermijd de warmste middaguren.

Neem enkel het broodnodige mee

Om te kamperen of ergens te overnachten, neem je enkel het broodnodige mee zoals bestek, een roestvrije brooddoos, wat kleine pannen, een gasvuurtje en voedsel dat je makkelijk kan bewaren. Droog fruit, snack bars, soepjes, theezakjes en kampeer eten zijn je beste vriend. Zorg dat je goed eet en hydrateert zodat je niet met honger op de motor zit. En vergeet kleine accessoires uit de keuken niet zoals een plastic snijplank, een keukenmes en een thermos. Natuurlijk zijn ook toiletpapier, een GSM oplader, wat zonnecrème en een basic EHBO-kistje must-haves.

Zorg voor comfort

Onderweg zijn je keukenaccessoires en kleine goedkope pannen een echte lifesaver, maar soms moet je ook gewoon eens echt uitrusten en de batterijen opladen. Boek dus (zeker bij je eerste tocht) enkele nachten in een B&B of hotel en geniet van enkele heerlijke restaurant maaltijden en een warm, zacht bed. Rust goed uit, was je in een warm bad, maak je kledij en motorschoenen terug proper, en begin vol goede moed terug aan je tocht!