Wat zijn de voordelen van zakelijk vervoer voor mijn werknemers? 

Wil jij gaan investeren in zakelijk vervoer? Dan geven wij je hier een aantal tips over de voordelen van zakelijk vervoer voor jouw werknemers. 

Zakelijk vervoer is voor veel dingen goed. Zo kan het gunstiger zijn voor de reiskosten en vooral om deze te beheren. Maar ook de bedrijfskosten kan je beter drukken doormiddel van bedrijfsvervoer. Daarnaast zal het vaak de zakelijke struggles zoals veilig op kantoor komen en vooral op tijd aanwezig zijn makkelijker maken. Uiteindelijk zullen werknemers dus veel productiever zijn wanneer je gaat voor bedrijfsvervoer. 

Onderdeel van het loon 

Als werkgever ben je vaak goedkoper uit wanneer jouw werknemers zakelijke gaan rijden. Zo kan je het onderdeel laten worden van het loon. Dit is uiteindelijk weer beter aftrekbaar van de belasting. Hierdoor zal je uiteindelijk minder betalen. Je kan daarnaast met werknemers afspraken maken over het prive rijden met de zakelijke auto. Met een tankpas erbij wordt het nog praktischer. 

Kiezen tussen vervoersmiddelen 

Wat als werkgever ook makkelijk is bij zakelijk vervoer: je kan kiezen wat bij het bedrijf past. Zo zal één van je managers waarschijnlijk niet in een bedrijfsbus rondrijden. Maar voor een werknemer die het hele land doorrijdt met pakketjes kan een bestelwagen praktisch zijn. In sommige gevallen kan je zelf verschillende auto’s tegelijk aanschaffen. Denk aan een personenauto zoals een Passat bij Volkswagen en voor de bezorgers een Crafter. 

Uitstraling van je onderneming

Je wil natuurlijk wel wat uitstralen wanneer je aankomt rijden bij een klus. Vooral wanneer werknemers in hun eigen auto’s komen geeft dit toch een bepaalde goedkope uitstraling. Wil jij laten zien dat de zaken goed gaan en jij een betrouwbare ondernemer bent. Dan hoort hier ook een goede nieuwe auto bij. Door te gaan voor zakelijk vervoer heb je altijd de nieuwste modellen op de weg rijden met misschien wel bestickering aan de zijkant. Alles draait om die eerste uitstraling. 

Zorgeloos rijden 

Als werknemer zal je misschien wel prettiger werken wanneer je een auto van de zaak rijdt. Je hoeft je namelijk minder zorgen te maken over onkosten. Deze worden maandelijks voor hem of haar betaald. Ook kan jij zorgen voor bedrijfsautoverzekeringen. Hierdoor heb je werknemers die graag bij jouw onderneming blijven hangen. Want je bent een goede en flexibele werkgever in vergelijking met anderen. 

Lease op afbetaling 

Wellicht maak jij je op dit moment nog een beetje zorgen over de hoge kosten die je moet gaan betalen. Dat is niet gek, want de aanschaf van verschillende voertuigen in één keer kan behoorlijk prijzig zijn. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig goede deals zoals lease op afbetaling te vinden. Je betaalt dan over een aantal jaar een auto af. Je kan ook kiezen voor kortere leaseprogramma’s. 

Reclame op de zijkant 

Een groot voordeel is toch ook wel dat je reclame kan plakken op de zijkant van het voertuig. Hierdoor zal je sneller opvallen en dit oogt ook gelijk heel professioneel tegenover klanten. Dus dat zijn twee vliegen in één klap. Het spuiten of laten wrappen van een bedrijfsauto is tegenwoordig ook heel populair.