5 verschillende type bedrijfswagens van klein naar groot 

Ben je opzoek naar een geschikte bedrijfswagen? Wij zetten 5 verschillende types voor je op een rij. In volgorde van klein naar groot. 

Heb jij een bedrijf waarvoor je veel op de weg moet zijn? Dit kan zijn om te klussen, maar ook als pakketdienst? Dan is het goed om de juiste bedrijfswagen te kiezen die past bij jouw onderneming. Dit zijn volgens ons de meest gebruikelijke bedrijfswagens op een rij. 

Auto

Een normale bolide. Je hoeft natuurlijk niet gek te doen als het niet gek hoeft. Dus we starten met een normale personenauto. Je kan nu denken aan een Volkswagen Golf als bedrijfsauto. Deze verbruiken niet veel en wanneer jij niet veel hoeft te vervoeren is dit een goede auto om te gebruiken. De Golf is dan ook één van de bestverkochte auto’s ooit in Nederland. 

Pick up 

Ne we hebben het niet over het oppikken van iemand na het stappen. We hebben het over een pick up auto. Dit zijn vaak flinke voertuigen. In het leger gebruiken ze bijvoorbeeld graag de Volkswagen Amarok pick up. Maar dit kan ook een perfecte bedrijfswagen zijn. Verplaats jij bijvoorbeeld vaak grote voorwerpen die je liever niet achter in je auto vervoerd? Dan kunnen ze achter op de pick up mee. Maar ook zijn pick up’s vaak een stuk sterker. Hierdoor kan je grote aanhangers makkelijk tillen. Mocht jij 4×4 willen rijden als bedrijfswagen dan raden wij ook als eerste een pick up aan. 

Bestelauto 

Van een pick up gaan we naar een voertuig met een dichte laadbak die je ook als bedrijfswagen kan rijden. Dit is een bestelauto. Deze auto’s zijn klein van stuk, maar hebben toch veel volume. De bekendste bestelauto is misschien wel de Caddy maar ook de Doblo is in Nederland erg bekend. Je rijdt erin als een normale personenauto. Vaak hebben ze ook een doorsnee motor onder de kap liggen. Maar achterin heb je alle ruimte voor één en als je een verlengde hebt twee pallets. Als pakketbezorger of voor klein vervoer kan dit een praktische bedrijfswagen zijn. 

Bestelbus 

Dit is de meest gebruikte bedrijfsauto op de markt, de bestelbus. Zo heb je van Volkswagen, Mercedes, Nissan, Fiat en andere merken allemaal bestelbussen. Deze hebben eigenlijk de perfecte grote. Voor iemand die een B-rijbewijs heeft en nog nooit in een bedrijfswagen heeft gereden is dit prima te besturen. Zijn grotere broer is dan toch wel een bedrijfsvoertuig of één zelfs met laadbak. Wat ons betreft is dit de bedrijfswagen om aan te schaffen voor jouw onderneming. 

Bedrijfsvoertuig

We sluiten af met de grootste uit het rijtje en dat is de bedrijfswagen. Hiervoor kan je terecht bij Mercedes of Volkswagen voor de bekendere modellen. Zo heb je de Crafter en de Sprinter. Dit zijn voertuigen met een flinke lengte waardoor je alle ruimte hebt voor groot vervoer. Deze worden dan ook vaak gebruikt door ondernemers met grotere pakketen. We hebben het dan niet over de standaard pakketbezorgers. Je kan deze krijgen in een maximale lengte van maar liefst 7,5 meter.