Welke maat bestelwagen past bij mijn beroep?

Ben jij opzoek naar de beste bestelwagen die past bij jouw beroep? Wij zetten een aantal bestelwagens op een rij met daarbij waarvoor ze ontworpen zijn. 

Bestelauto 

We beginnen met de bestelauto. Dit is de kleinste maat wanneer het gaat over bedrijfsvoertuigen. Zo heb je veel ruimte achterin en rij je toch alsof je in een gewone auto zit. Vaak hebben ze geen verhoogde zitting en zijn ze een stuk lichter dan bestelwagens. Hierdoor verbruik je dus ook minder. Ben jij klusjesman maar hoef je geen grote balken etc. te vervoeren dan is dit een ideale maat op mee rond te rijden. Voor pakketbezorging is hij wel wat te klein. 

Bestelwagen normaal transport 

Van Volkswagen ken je misschien al wel de Transporter bestelwagens. Deze zijn er in verschillende maten, maar de meest gangbare is even lang als een bestelauto. Het verschil is alleen dat hij hoger en breder is. Hierdoor kan je meer vervoeren. Als pakketbezorger wordt deze auto vaak gebruikt, maar ook voor klusjesmannen die af en toe wat extra materialen van niet langer dan twee meter moeten vervoeren. Deze bestelwagen is ook verkrijgbaar met extra zitruimte wanneer je een beetje bagage moet vervoeren en een aantal personen. 

Als extra optie bij deze modellen kan je ook nog kiezen voor een koelwagen. Dan wordt de binnenzijde goed geïsoleerd waardoor je koeltransport kan vervoeren. 

Bestelwagen met veel laadruimte 

Wanneer je toch een maat groter wil omdat je meer diepte en meer hoogte nodig hebt in je bestelwagen dan kan je gaat voor één met 10 tot wel 18 kubieke meter. Deze bestelwagens kunnen tussen de 4 en 6 pallets vervoeren. Je trekkracht wordt ook verhoogd bij een voertuig met veel laadruimte. Wil je een voorbeeld dan kan je bijvoorbeeld kijken naar een Volkswagen Crafter. Dit is een bestelwagen met veel laadruimte. 

Bestelwagen Pick-Up 

Nu hebben we nog één waar jij misschien niet gelijk aan had gedacht. Veel hoveniers kiezen voor een bestelwagen met een open laadbak. Hierdoor kunnen ze sneller uitafval meenemen. Maar ook wanneer ze bijvoorbeeld bij een klant gaan beplanten kunnen ze gemakkelijker bomen of struiken meenemen achter in de bestelwagen. Vaak zijn deze uitgerust met extra zitruimtes tot wel 6 persoon. Dit maakt hem nog een stuk makkelijker. 

Bestel- /vrachtwagen boven 3.500kg 

Wanneer je een bestelwagen boven de 3.500kg gaat rijden dan heb je in Nederland een C-rijbewijs nodig. Dit wordt ook wel een grootrijbewijs genoemd, hiermee mag je ook in vrachtwagens rijden. De meeste bestelwagens vallen daarom onder de 3.500kg. Een bestelwagen voor groot vervoer is vooral handig wanneer jij meerdere pallets moeten vervoeren met zwaar materieel. 

Elektrische bestelwagen 

Wil je liever zo duurzaam mogelijk de weg op? Waarom zou je dan niet gaan voor een elektrische bestelwagen. Wanneer je bijvoorbeeld alleen korte ritjes in één en dezelfde stad maakt als postbezorger bijvoorbeeld dan kan een elektrische bestelwagen echt wat voor jou zijn. Steeds meer bedrijven stappen dan ook over op een elektrische bestelwagen in plaats van een diesel of benzine voertuig.