Voordelen van een SUV op een rij

Steeds vaker zie je SUV’s op de weg. Zo’n grotere auto heeft natuurlijk zowel voor- als nadelen. Wij hebben deze voor je op een rij gezet. 

Je hebt een gezin en bent op zoek naar een nieuwe auto. Dan kom je tegenwoordig al snel uit bij een SUV. Waar we vroeger massaal in kleine auto’s reden is die tijd inmiddels voorbij. Want voor een paar duizend euro meer heb je meer ruimte die je ook nog eens slim kan indelen. Daarnaast is de keuze in het aantal SUV’s de laatste jaren enorm toegenomen. Ieder merk heeft wel minimaal één SUV op de markt gebracht. 

Ruimte 

Een goede reden om te kiezen voor een SUV is toch wel de ruimte. Zo ga je er zelfs op vermogen niet op achteruit. Want de basis van de auto is vaak hetzelfde als de kleinere modellen die er op de markt zijn. Zo zit de ruimte hem vooral in de langere overhangen en soms een aangepaste wielbasis. Maar jij krijgt daar een hoop extra ruimte in de auto voor terug. 

Hoger 

Naast dat de auto meer inhoud heeft, is de auto ook vaak hoger. Met een kleinere auto zit je natuurlijk wat krapper. Wanneer je langer bent is een SUV dus een stuk prettiger om in te rijden. Daarnaast heb je vaak meer overzicht in een hogere auto. Je kan makkelijker over je voorganger heen kijken, waardoor de kans op ongelukken ook drastisch kan afnemen. 

Robuust 

We hebben de voordelen: meer ruimte en een hogere auto nu al genoemd. Robuustheid, komt hierbij ook om de hoek kijken. Zo zal je niet snel schrikken wanneer je door een plas heen rijdt. Doordat de wielbasis hoger ligt heb je vaak veel meer ruimte onder de auto. Dat merk je niet alleen als je over een plas heen rijdt, maar ook wanneer je over een drempel komt. 

Hogere restwaarde 

Omdat de vraag naar SUV’s de laatste jaren flink is toegenomen. Is het logisch dat de doorverkoopwaarde ook hoger blijft. Dus wanneer jij een nieuwe SUV aanschaft kan het zomaar zijn dat je er nog veel geld voor terug zal krijgen. Veel meer dan wanneer je voor Sedan kiest.