Wat betekent Monovolume bij een auto?

Ben jij opzoek naar een auto met meer ruimte? Waarom zou je dan niet gaan voor een monovolume auto. Iets meer ruimte biedt ook meer flexibiliteit en meer mogelijkheden. In deze blog vertellen wij hier meer over en leggen we je uit waarom je zou moeten kiezen voor een monovolume voertuig.

Wat betekent Monovolume precies? 

Monovolume betekent eigenlijk meer ruimte in je auto. Maar dit is vooral praktische ruimte. Dit kan zijn voor het vervoeren van personen, maar ook wanneer je het voor je werk nodig hebt. Voorbeelden van auto’s met monovolume zijn bijvoorbeeld de Multivan, Caravelle of een Caddy. Wil je meer weten over goede monovolume auto’s? Klik dan op de link! 

Waarom een monovolume auto? 

Waar verschillende monovolume auto’s zijn. Zullen de redenen om voor een monovolume auto te kiezen ook uiteenlopen. Wij hebben daarom een paar van de redenen op een rij gezet. 

Ruimere gezinsauto 

Je hebt een gezin met twee of drie kinderen. Dan zal je merken dat je steeds meer spullen meeneemt wanneer je een weekendje weg gaat. Het past eigenlijk niet meer in de auto die je nu hebt. Dan kan een monovolume auto uitkomst bieden. Je gaat over van een 5 personenauto naar een 7 tot 8 personenauto. 

Werkauto in plaats van busje 

Het kan zijn dat je liever niet in busjes rijdt voor je werk, maar wel iets meer ruimte wil wanneer je naar een klus onderweg gaat. Dan kan je gebruik maken van een bestelauto. Dit valt nog niet onder de busjes, maar heeft wel de extra ruimte van een busje. Het nadeel is natuurlijk wel dat ze gemaakt zijn voor twee personen. Dus voor je kinderen is er geen ruimte. 

Flexibel voertuig 

Je wil meer flexibiliteit wanneer je onderweg gaat. Regelmatig ga je met je auto naar klanten of naar contacten. Dan weer ga je met je gezin op pad en het andere moment heeft je vrouw een leuke kast gevonden die toch echt achter in de auto mee moet. Met een flexibele monovolume auto kan het allemaal. Je kan gemakkelijk stoelen verwijderen en de auto weer anders inrichten.